Ide o vybavenejší model z pripravovanej dvojice skladacích smartfónov.

Iba nedávno zverejnené nové označenie ďalšej generácie skladacích smartfónov spoločnosti Motorola doplnili aj informácie o extra veľkom vonkajšom displeji modelu Razr 40 Ultra. Aby toho nebolo málo, tak unikli aj rendery, ktoré dizajn tohto modelu detailne vyobrazujú.

Nová várka technických parametrov však môže priniesť malé sklamanie, hoci nie je žiadny dôvod na paniku. Portál GSMArena tvrdí, že nová Ultra skladačka od Motoroly dostane namiesto aktuálneho vlajkového čipsetu Snapdragon 8 Gen 2 minuloročný Snapdragon 8+ Gen 1. Je však jasné, že aj druhý menovaný čipset je dostatočne výkonný na to, aby sa aj v roku 2023 objavil vo vlajkovom telefóne. Jeho použitie sa môže naopak podpísať pod veľmi priaznivú výslednú cenu telefónu Razr 40 Ultra.

Motorola Razr 40 UltraZdroj: GSMArena
Motorola Razr 40 Ultra

Motorola sa tento čipset rozhodla použiť pravdepodobne aj preto, že nechce ísť do priameho súboja s pripravovaným Galaxy Z Flip5 so sadou Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, a namiesto toho ponúkne lepšiu cenu a stále veľmi vysoký výkon vlajkového skladacieho telefónu.

Motorola si však necháva jedno eso v rukáve pre vonkajší displej. Model Razr 40 Ultra údajne dostane až 3,5-palcový externý displej s rozlíšením 1056 × 1066 pixelov, ktorý prekonáva aktuálneho rekordéra, ktorým je Oppo Find N2 Flip. Hlavný AMOLED displej bude podporovať obnovovaciu frekvenciu na úrovni 120 Hz (alebo 144 Hz). Rozlíšenie tohto displeja bude 1080 × 2640 pixelov.

Zdá sa, že výrobca v žiadnom prípade nešetrí ani na kapacite pamätí. Do výbavy by sa malo dostať úložisko s kapacitou až 512 GB a až 12 GB RAM. Novinka bude dostupná s dvoma SIM kartami, aj vo verzii s eSIM, nebude chýbať NFC a snímač odtlačkov prstov. Hlavný fotoaparát bude mať rozlíšenie 12 Mpx (Sony IMX563) a ultraširokouhlý 13 Mpx (SK Hynix Hi1336). Selfie fotoaparát príde s rozlíšením 32 Mpx (OmniVision OV32B40).

Motorola Razr 40 UltraZdroj: GSMArena
Motorola Razr 40 Ultra

Na  základe dostupných informácií by mala byť novinka dostupná v troch farebných vyhotoveniach – v čiernej, modrej a „Barberry“ farbe. Do výbavy by sa mala dostať aj 3 640 mAh s podporou 33W nabíjania. Po softvérovej stránke nebude chýbať Android 13 s nadstavbou My UX. 

Je však však pomerne zaujímavé, že doteraz nie je známy žiadny dátum uvedenia dvojice skladacích smartfónov spoločnosti Motorola. Vzhľadom na možné júlové uvedenie telefónov Samsung Galaxy Z Fold5 a Z Flip5 je možné, že Motorola nebude uvedenie série Razr 40 odkladať, a uvedie ju v najbližších týždňoch.  

Toto tvrdenie podporuje aj fakt, že o modeloch Razr 40 a Razr 40 Ultra sa v týchto dňoch začínajú objavovať úniky v čoraz väčšej miere.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.