Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Universal Robots, globálny dodávateľ kolaboratívnych robotov, oznámila, že podpísala zmluvu o distribúcii so spoločnosťou MTS, významným slovenským dodávateľom v oblasti priemyselnej automatizácie. Technológia Universal Robots umožní novému partnerovi efektívnejšie reagovať na rastúci dopyt po automatizácii výroby a po dodávkach kolaboratívnych robotov zákazníkom na Slovensku.

Spoločnosť MTS je výrobnou a obchodnou spoločnosťou, ktorá pôsobí na slovenskom trhu od roku 1996. Výrobná časť je dodávateľom výrobných liniek a celkov hlavne pre zákazníkov v automobilovom priemysle. Obchodná časť zastupuje predaj priemyselných komponentov značiek Bosch-Rexroth (montážne technológie), Schmidt Technology (lisy), Cognex (strojové videnie) a Aventics (pneumatické prvky), hlavne systémovým integrátorom. Od septembra 2017 svoje portfólio doplnila o kolaboratívne roboty Universal Robots.

MTS bude dodávať svojim obchodným partnerom, systémovým integrátorom a dodávateľom komplexných riešení a, samozrejme, aj priamo koncovým zákazníkom. Spoločnosť MTS za 20 rokov existencie realizovala celý rad projektov v oblasti automatizácie a klasických robotických pracovísk. Doplnením portfólia o kolaboratívne robotické ramená bude teraz môcť u svojich zákazníkov technologicky podporiť miesta vo výrobe, ktoré vyžadujú bezpečnú spoluprácu robotov a ľudí. Efektívne využitie výhod prinášajú kolaboratívne roboty zákazníkom všetkých veľkostí a z rôznych priemyselných odvetví.

„V súčasnosti vidíme na Slovensku v oblasti kolaboratívnej robotiky veľmi zaujímavý potenciál,“ povedal Dávid Gurčík, obchodno-technický poradca z divízie robotiky spoločnosti MTS. „Na trhu práce začína byť nedostatok operátorov, ktorí vo výrobe vykonávajú jednotvárnu činnosť. Kolaboratívne roboty pomáhajú podnikom jednak riešiť nedostatok ľudskej síly a zároveň im umožňujú preradiť pracovníkov na produktívnejšie činnosti a tým lepšie využiť ľudský potenciál. Ďalšími prínosmi využitia kolaboratívnych robotov je, samozrejme, zvýšenie konkurencieschopnosti našich podnikov, a to hlavne menších a stredných firiem pôsobiacich v rôznych priemyselných odvetviach, zvýšenie produkcie, kvality a flexibility výroby súčasne s dosiahnutím veľmi rýchlej návratnosti investície, ktorá aj v rámci nášho regiónu je typicky kratšia než 12 mesiacov. Preto je pre nás zmluva o distribúcii kolaboratívnych robotov od Universal Robots, ako svetového lídra v oblasti kolaboratívnej robotiky, ďalším krokom vpred a umožní nám ešte pružnejšie reagovať na požiadavky našich zákazníkov.“

„MTS je významným dodávateľom na slovenskom trhu, ktorý má skúsenosti ako s predajom samotných produktov, tak so spoluprácou a podporou dodávateľov riešení, systémových integrátorov aj s výrobou a integráciou automatizačných systémov,“ povedal Slavoj Musílek, General Manager Universal Robots pre strednú a východnú Európu. „Zákazníci na Slovensku tak majú možnosť zvoliť si podľa svojich potrieb nákup samotného robotického ramena, keď si vďaka flexibilite a bezkonkurenčnej jednoduchosti programovania robotov Universal Robots sami zrealizujú projekty vlastnými silami alebo vybudovaním komplexného kolaboratívneho prostredia vrátane integrácie ďalších automatizačných systémov s využitím know-how špecialistov ako zo spoločnosti MTS ale aj ďalších partnerov a systémových integrátorov. Spolupráca s MTS je pre nás zárukou toho, že užívatelia našich produktov vždy dosiahnu významné prínosy a vysokú spokojnosť s realizovanými projektmi.“

Značky: