K dispozícii sú v dvoch veľkostiach a s príslušenstvom vo forme klávesnice či stylusu.

Huawei predstavil na veľtrhu MWC 2018 svoje najnovšie tablety MediaPad M5. Tento rad bol vždy zameraný na strednú vyššiu triedu tabletov s dôrazom na multimediálne funkcie. Neinak je tomu aj v prípade noviniek, Huawei sa však tiež zameral na zlepšenie produktivity.

Nové MediaPady sú dostupné vo veľkostiach 8,4 palcov a 10,8 palcov. Majú 2,5D zakrivené sklo, čo je vlastnosť, ktorú poznáte aj zo smartfónov. Displej tak vyzerá po bokoch mierne zaoblený a zariadeniu to dodáva viac elegancie. Obrazovka má v oboch prípadoch rozlíšenie 2560 × 1600, pomer strán je teda 16:10. Tablety potešia tenkými rámikmi po bokoch displeja, nad a pod (pri orientácii na výšku) sú rámčeky trochu hrubšie kvôli lepšiemu držaniu. Pod displejom sa tiež nachádza snímač odtlačkov prstov.

Zariadenia sú ľahké a tenké, v tomto smere nám 10-palcový model pripomenul stále skvelý Sony Xperia Z4 Tablet. Okrem obrazovky s vysokým rozlíšením a technológiami pre kvalitnejší obraz ponúkajú MediaPady M5 aj zabudovaný miniatúrny soundbar pre lepšiu reprodukciu zvuku. Z hľadiska výborného vizuálneho a audio zážitku vynikali aj predchádzajúce modely.

Huawei MediaPad M5 v 8,4-palcovej verzii

Na nových MediaPadoch nás potešil najmä USB-C port a podpora rýchleho nabíjania. 8,4-palcová verzia má 5100 mAh batériu a z nuly na 100% sa nabije za necelé 2 hodiny. 10,8-palcový model má kapacitu batérie 7500 mAh, nabíjanie trvá o hodinu dlhšie. Základom tabletov je procesor Kirin 960 a 4 GB RAM. Úložisko začína na kapacite 32 GB, k dispozícii bude viacero konfigurácií.

Huawei chce okrem multimédií zaujať aj zlepšenou produktivitou. Pre 10,8-palcový model je k dispozícii príslušenstvo vo forme klávesnice s magnetickým konektorom – po pripojení tabletu sa automaticky zapne desktopový režim EMUI Desktop, ktorý bol prvýkrát predstavený v prípade Huawei Mate 10 Pro. Kombinácia klávesnice, touchpadu a desktopového režimu robí z tabletu zjednodušený počítač. Režimu EMUI Desktop sme sa podrobnejšie venovali v našich prvých dojmoch, aktivovať ho môžete aj na 8,4-palcovej verzii a to kedykoľvek. 10,8-palcový model bude k dispozícii aj vo verzii Pro s dotykovým perom, ktoré dokáže rozoznať 4096 úrovní tlaku.

Huawei MediaPad M5 bude dostupný na Slovensku v šedej farbe. Na našom trhu môžete očakávať nový tablet vo formáte 8,4-palca v prvej polovici apríla 2018 v odporúčanej cene 339 eur (Wi-Fi verzia) alebo 389 eur (LTE verzia). Väčšia verzia s 10,8-palcovým displejom bude v predaji koncom apríla 2018 v uvádzacej cene 449 eur. Tablety budú dostupné vo voľnom predaji aj u operátorov.

Huawei MediaPad M5 v 10,8-palcovej verzii a aj s príslušenstvom

Prečítajte si aj:

MWC 2018: Huawei MateBook X Pro je prvý notebook s webkamerou priamo v klávesnici (doplnené o video)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit