Alcatel predstavil v na výstave MWC 2017 štyri nové zariadenia. štyri smartfóny, jeden tablet.

Hlavným trhákom je telefón Alcatel A5 LED, ktorý má zadný kryt z LED diód a sú interaktívne. Telefón má 5,2“ Full HD displej, 8-jadrový procesor, no v skutočnosti je tu podstatný práve LED kryt. Ten podporuje štyri typy udalostí ako interaktívne osvetlenie hudby, niečo ako grafický spektrálny analyzér, ďalej je to reakcia na notifikácie a možnosť vytvorenia si vlastných režimov.

Praktická ukážka Alcatel A5 LED:

Takže farba a animácia zadného krytu bude závislá od toho, kto vám práve telefonuje. NA základe vašej farebnej kombinácie poznáte volajúceho. Okrem toho sa bude na tomto LED kryte zobrazovať notifikácia z aplikácií.

To znamená, že po prijatí notifikácie z Facebooku sa zobrazí písmeno F v modro ladenej grafike, odpovedajúce farby budú pre WhatsApp alebo Snapchat. Čiže aj na základe tohto budete vedieť, ktorá aplikácia si žiada vašu pozornosť.

Vytvoriť si môžete vlastné kombinácie farebných štýlov zachytávačom farieb. To znamená, že si niečo odfotíte a vyberiete si farby, ktoré potom aplikáciou v telefóne prenesiete na LED diódy zadného krytu.

Hlavné rozdiely a cenový prehľad:

Alcatel A5 LED – 199 EUR, zadný LED kryt

Alcatel A3 – 149 EUR, cenový tip pre 5“ telefón so snímačom odtlačkov

Alcatel U5 – 99 EUR, cenový tip na telefón so 4G modulom na rýchly LTE internet

Alcatel A3 Excel – 189 EUR, pre tých, čo hľadajú phablet na zábavu. Tento model má totiž 6″ uhlopriečku

Tablet

Posledným produktom je tablet Alcatel Plus 12. Ide konvertibilný tablet s odnímateľnou klávesnicou a Windows 10. Má nazeleno podsvietené klávesy a tvorí zároveň obal notebooku v zatvorenom stave. Napriek tomu ide o pomerne tenký set, ktorý sa bude dať nosiť ako notebooky. Tablet zapadne na prvýkrát do konektoru klávesnice.

Vyskúšali sme si to priamo na stánku a v tomto smere tu nie sú žiadne nežiaduce chybičky, aspoň pri letmom pohľade. Je prirodzené, že viac budeme až po detailnejšom teste.

Tablet má LTE modul, čítačku odtlačkov prstov na boku, kovové telo a je vybavený procesorom Intel Celeron n3350.

Prečítajte si:

VIDEO TOUCHIT: MWC – Alcatel prichádza s telefónom A5 (LED). Správa z Facebooku rozsvieti jeho zadnú stranu. Poznáme cenu a dostupnosť

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.