Alcatel na výstave MWC predstavil telefón A5 (LED), ktorý môže byť vybavený netradičným zadným povrchom. Ten je totiž aktívny a zadná strana telefónu pomocou zabudovaných LED svetiel indikuje došlú správu na Facebooku, Whatsapp a pod.

LED svetlá je možné prispôsobovať, napr. po príchode správy na Facebook sa môžu svetlá rozsvietiť v podobe písmena F.

Samotný telefón obsahuje 5,2 palcový HD displej, vo výbave je 8-jadrový procesor a 2 GB RAM. Predná kamera má rozlíšenie 5 MPx a disponuje aj bleskom. Aj v prostredí s nízkou úrovňou svetla sa dajú realizovať dobre vyzerajúce selfie. Aj pri zadnej kamere je dvojtónový blesk, rozlíšenie kamery je 8 MPx. Na realizáciu selfie môžete použiť špeciálne selfie vrátane kreatívnych možností.

Cena tohto telefónu je 199 Eur a začne sa predávať aj na Slovensku na konci marca. Telefón je určený hlavne pre mladých ľudí. Súčasťou dodávky je aj jedno klasické plastové puzdro.

Alcatel tiež predstavil model A3, ktorý obsahuje aj snímač odtlačku prsta za zadnej strane.

HD displej má uhlopriečku 5 palcov. Telefón sa bude predávať za cenu 149 Eur. Vybavený je hladkou lesklou zadnou stranou a stereo reproduktormi.

Ďalej Alcatel ukázal model A3 Excel, ktorý je vybavený až 6-palcovým displejom a tiež je tu snímač odtlačku prsta. Zadná strana tohto telefónu je matná so vzorom. Hlavný zákazník je mladý človek, ktorý ho potrebuje pre hry a zábavu. Jeho cena je 189 Eur.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.