Bezdrôtová myš potrebuje vlastné napájanie.

To nie je žiadna veda, no ak vydrží viac ako pár týždňov, o to lepšie. Logitech má takéto myši a hneď dve ako čerstvé novinky. Nemusíte si tak robiť starosti s výmenou batérií a mať obavy, či vám vydržia aj dlhšiu služobnú cestu. Logitech M238 vydrží celý rok fungovania na jednu baterku typu AA. Je dostupná v ôsmich farebných vyhotoveniach. Ide viac o štýlovú myš, vhodnú pre menšie dlane. Pre ženy alebo deti, keďže jej rozmery sú 95 × 57 × 39 mm a hmotnosť 93 gramov.

Logitech M171 je takisto trojtlačidlová myš s rolovacím kolieskom a je určená pre menej náročných používateľov. Tiež je vyhotovená z plastu a používa rovnaké napájanie s výdržou až na 12 mesiacov prevádzky. Rozmery tejto myši sú 98 × 62 × 35 mm a hmotnosť je 70,5 gramu.

Oba modely používajú nano prijímač, ktorý z notebooku netreba pri jeho prenášaní vyťahovať. Nie je to univerzálny Unifying prijímač, preto sa nedá použiť inde než s konkrétnou myšou. Fungujú aj na nerovných povrchoch, no nie na lesklých. Ideálna plocha je pre ne drevený stôl bez lakovanej úpravy.

Ceny: Logitech M238 – 24,99 EUR, Logitech M171 – 15,99 EUR
Zapožičal: Logitech

Tento článok vyšiel aj v tlačenom júlovo-augustovom vydaní TOUCHIT č. 6/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.