Ocenia ju nároční milovníci kvalitných vecí, ako aj viacpočetné rodiny. Nedajte sa však zlákať iba ich rafinovaným dizajnom, ale stavte na prepracované technológie.

Americkú chladničku spoľahlivo identifikujete na prvý pohľad. Je priestorovo výrazná a má dvoje až štvoro dverí, čo poskytuje nielen lepšie možnosti pri vkladaní a vykladaní potravín, ale aj dokonalý prehľad o všetkom, čo v chladničke máte.

Ďalšou neodškriepiteľnou výhodou amerických chladničiek je výrobník ľadu, prípadne dávkovač studenej vody. To sú výhody, ktoré sú zrejmé už na prvý pohľad. Keď sa však začnete seriózne zaujímať o americkú chladničku, zaujímať by vás mali aj ďalšie parametre. Dôkladne si zmerajte miesto, kam chladničku umiestnite, myslite aj na otváranie dverí do oboch strán. Dôležitejšie než populárna výroba ľadu sú funkcie chladničky – to sú tie cudzie slová ako MultiAirflow či NoFrost. Práve tieto systémy totiž zvyšujú komfort používania chladničky a dokážu aj znížiť spotrebu energie.

Systém NoFrost zabraňuje vzniku námrazy na stenách chladničky a mrazničky, takže ich už nemusíte prácne odmrazovať. Dokonca aj mrazené potraviny vytiahnete bez námrazy či namáhavého oddeľovania k sebe primrznutých kusov.

K dlhšiemu uchovaniu potravín slúži systém vnútornej cirkulácie vzduchu MultiAirflow, ktorý rovnomerne rozvádza studený vzduch do všetkých častí chladničky. Tak sú potraviny chladené vo všetkých poličkách rovnako a dlhšie si zachovávajú svoju čerstvosť.

Funkcia SuperCool je užitočná pri veľkých nákupoch. Veľké množstvo vložených potravín totiž naruší teplotu v chladničke, no SuperCool ju rýchlo vyrovná. Funkcia SuperFreeze zas vo veľmi krátkom čase zmrazí potraviny v chladničke, takže si zachovajú nutričné hodnoty, farbu, chuť aj vôňu. Holiday režim (prázdninový) udržiava v chladničke ustálenú teplotu v čase, keď sa jej dvierka dlhšie neotvárajú. Spolu s režimom Eco tak šetrí vaše peniaze aj životné prostredie.

Všetky tieto funkcie ponúka americká chladnička PHILCO PPL  5161 X. Na zvýšenú bezpečnosť jej chodu slúži zabudovaný vstavaný zámok či alarm otvorených dverí. K dobrému prehľadu nad nastavením program a teplotou chladničky slúži senzorové ovládanie, ktoré zaisťuje, že budete mať vždy prehľad a kontrolu nad prevádzkou chladničky a zvoleným režimom. Umiestnené je na vonkajšej strane dverí, takže chladničku kvôli zmene režimu alebo teploty nemusíte vôbec otvárať.

Zdroj: Planeo Electro

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: Chladnička s integrovaným LCD panelom a ovládaním cez mobil

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.