Hlavnou novinkou bude S23, ale Samsung ukáže aj nové notebooky.

Už len pár dní nás delí od predstavenia modelového radu Galaxy S23, čo je aktuálne trojica najočakávanejších telefónov. Stane sa tak na podujatí Unpacked 2023, počas ktorého sa ale s najväčšou pravdepodobnosťou dočkáme aj ďalších zariadení. Informuje o tom portál GsmArena.com.

Séria Galaxy S23

Hlavným bodom programu bude predstavenie radu Galaxy S23. Tak ako vlani, aj teraz pôjde o trojicu telefónov, pričom najvybavenejší z nich, Galaxy S23 Ultra, bude faktickým pokračovateľom radu Note, rovnako ako S22 Ultra. Všetky podstatné informácie o tomto telefóne, ktorý asi čaká nezanedbateľné medzigeneračné zdražovanie, sme zhrnuli v nedávnom článku.

V krátkosti by sa dalo pripomenúť, že v prípade všetkých troch telefónov pôjde len o miernu medzigeneračnú evolúciu. U dvoch nižších modelov stojí za zmienku iba batéria s vyššou kapacitou (o 200 mAh) a malá zmena dizajnu, keď z okolia zadných fotoaparátov zmizne ostrovček typický pre posledné dve generácie a nahradia ho samostatne vystúpené objektívy na štýl S22 Ultra.

Galaxy S23 Ultra bude dizajnovo takmer totožný s predchodcom a hlavnou zmenou bude 200 Mpx hlavný snímač zadného fotoaparátu, ktorý má zhotovovať lepšie snímky, špeciálne v noci a za zhoršených svetelných podmienok. Galaxy S23 Ultra má byť schopný aj 100-násobného hybridného priblíženia (tzv. Space Zoom) či režimu určeného na fotografovanie Mesiaca. Novinkou budú farby ako Cotton Flower, teda svetložltá, alebo Botanic Green, čo je odtieň zelenej.

Potešujúcou správou pre nás v Európe je skutočnosť, že Samsung nám konečne prestane vnucovať menej výkonný a energeticky náročnejší procesor Exynos z vlastnej dielne, ale rodinu S23 celosvetovo vybaví čipsetom Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2.

Samsung Galaxy S23Zdroj: fmkorea.com
Samsung Galaxy S23

Rad Galaxy Book3

Okrem Galaxy S23 by na Unpacked mala byť predstavená aj séria notebookov Galaxy Book3. Bude pozostávať z modelov Galaxy Book3 360, Galaxy Book3 Pro, Galaxy Book3 Pro 360 a najvyššieho modelu Book3 Ultra.

Všetky tieto notebooky budú mať dotykové displeje Super AMOLED s rozlíšením 2880 × 1800 bodov a pomerom strán 16:10. Chýbať nebudú ani podsvietené klávesnice či procesory Intel 13. generácie s Wi-Fi 6E. Notebooky budú mať aj port USB-A, HDMI a audio konektor či slot na microSD kartu.

Čo sa týka veľkosti, Galaxy Book3 360 je 14-palcový notebook, Galaxy Book3 Pro má 14-palcový aj 16-palcový variant, zatiaľ čo Galaxy Book3 Pro 360 je len 16-palcový. Všetky modely budú mať na výber medzi procesormi Core i5-1340P a Core i7-1360P a budú mať 16 GB LPDDR5 RAM a až 1 TB disk SSD. Operačným systémom bude Windows 11 s rôznymi predinštalovanými aplikáciami výrobcu. Niektoré modely budú mať aj podporu pera S Pen.

Naopak, tentoraz sa asi nedočkáme uvedenia nových tabletov, slúchadiel či inteligentných hodiniek. Kórejský výrobca však v tomto smere v minulosti vedel prekvapiť, takže uvidíme.

Samsung Galaxy Book 3Zdroj: Mysmartprice.com



Podujatie Samsung Unpacked sa koná 1. februára, pričom živý prenos z podujatia sa začne o 19:00 nášho času.

Zdroj: GsmArena.com, ilustračné foto

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.