Spoločnosť Motorola sa snaží výrazne oživiť svoju ponuku zaujímavými telefónmi Razr 2019 a One Vision. 

Séria Razr sa dostala do povedomia s jedinečným telefónom V3 už v roku 2004. S príchodom skladateľných telefónov to vyzerá skutočne tak, že spoločnosť je už pripravená ho oživiť s veľmi moderným ohybným displejom.

Táto prezentácia vyžaduje JavaScript.

Ešte v marci sa objavili správy, ktoré vniesli viac svetla o kľúčových parametroch zariadenia. Medzi hlavné dominanty zariadenia bude určite patriť 6,2-palcový skladateľný displej a čipset Snapdragon 710. Dnes, zariadenie s kódovým označením Voyager získalo certifikáciu od spoločnosti Bluetooth SIG, čo naznačuje, oficiálne predstavenie už nie je ďaleko.

Z popisu certifikácie môžeme vidieť, že zariadenie bude najprv v ponuke v USA, kým sa nedostane do globálnej distribúcie. Vidíme tiež, že pripravovaná novinka bude mať vo výbave aj Bluetooth 5.0. Špekulácie poukazujú aj na cenu v čase predstavenia. Tá by sa mala pohybovať na úrovni 1500 dolárov, vďaka ktorej bude zariadenie konkurencieschopnejšie v segmente skladateľných smartfónov. Cena je výrazne nižšia ako v prípade 2000 dolárového Samsungu Galaxy Fold a 2 600 dolárového Huawei Mate X.

Motorola má v pláne tento rok predstaviť aj smartfón Motorola One Vision. Ten takisto získava dnešným dňom Bluetooth certifikáciu. Na stránkach spoločnosti SIG sa objavili štyri verzie smartfónu taktiež vybaveného Bluetooth 5.0. Zo zoznamu Geekbench vieme, že smartfón bude obsahovať čipset Samsung Exynos 9610 v kombinácii s 3 alebo 4 GB RAM a úložným priestorom s kapacitou 32 GB – 128 GB.

Smartfón bude súčasťou programu Android One. V čase predstavenia sa pochopiteľne očakáva že na palube bude nainštalovaný čistý Android 9 Pie. Zariadenie bude vybavené 6,2-palcovým FHD+ displejom s dierou a duálnou zostavou fotoaparátov s rozlíšením 48 Mpx + 12 Mpx.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Motorola RAZR 2019: Pozrite si epické video prichádzajúcej legendy

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.