Obchod Play aj App Store zverejnili najlepšie aplikácie, ktoré v roku 2023 patrili medzi trendy v sťahovaní.

Priemerný používateľ vo svojom smartfóne drží približne 80 aplikácií. Niektoré počas roka odinštaluje, iné si zasa nainštaluje a vďaka tomu vznikajú aj rebríčky najobľúbenejších aplikácií. Rôzne trendy počas tohto roka pritom ovplyvnili to, aké sú najlepšie aplikácie pre rok 2023 a ako Obchod Play, tak aj App Store tie najlepšie aplikácie ocenili. Niektoré z nich pritom pravdepodobne máte vo svojom telefóne aj vy.

Najlepšie aplikácie vyhodnotil Apple pre viaceré platformy

Obchod s aplikáciami App Store sa nachádza vo viacerých zariadeniach od spoločnosti Apple, nie len v iPhonoch. Aj z tohto dôvodu tento obchod vyhodnotil najlepšie aplikácie ako pre iPhony, tak aj pre iPady, počítače Mac, Apple TV či Apple Watch. App Store sa rovnako sústredil aj na rozdelenie tých najlepších aplikácií a hier, ktoré vo svojom zariadení môžete tento rok mať. A ako to dopadlo sa môžete pozrieť nižšie.

Okrem týchto aplikácií a hier však App Store vybral aj päť aplikácií v kategórii Cultural Impact, do ktorého patria aplikácie so zámerom vytvárať pozitívnu zmenu. V tejto kategórii sa našli edukatívne aplikácie alebo tie, ktoré majú zámer vytvárať udržateľnú budúcnosť. Ide o tieto aplikácie.

  • Pok Pok – digitálny priestor pre deti s hrami a možnosťami objavovania nových vecí
  • Proloquo – nástroje augmentatívnej a alternatívnej komunikácie
  • Too Good To Go – vyhľadávanie reštaurácií s prebytočným jedlom s cieľom znížiť množstvo odpadu
  • Unpacking – meditatívne hádanky upokojujúce dušu
  • Finding Hannah – hra so skrytými predmetmi a príbehmi, ktoré skúmajú silu liečenia a sebaobjavovania

Obchod Play ocenil viacero aplikácií

V prípade Obchodu Play už to nebolo také jednoduché, keďže v rámci tohto obchodu sa ocenilo viacero aplikácií a hier v rôznych kategóriách. Google však ocenil aj celkovo najlepšiu hru a aplikáciu, no sústredil sa aj na výber používateľov či na aplikácie pre viaceré platformy. A ako to dopadlo v prípade služby Obchod Play môžete taktiež vidieť nižšie.

Zdroj: Google, Apple

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.