Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Smartfón, najpopulárnejší vianočný darček za poslednú dekádu, nakupujú Slováci v novembri. Až 75 % záujemcov o IT produkty začína svoje nákupy práve v štvrtý novembrový piatok, ktorý je čoraz viac i na Slovensku známy ako Black Friday.

Vyplýva to z prieskumu iStores, najväčšieho prémiového predajcu produktov značky Apple, ktorý ponúka iPhone 5s v tento deň za 299 €. Ikona medzi smartfónmi sa tak dnes stáva dostupnou pre každého.

Čoraz skoršie nakupovanie IT darčekov pod vianočný stromček súvisí s lepšou dostupnosťou siete predajných miest, o popularite nákupov v e-shopoch hovorí dvojciferný percentuálny rast nakupovania elektroniky cez internet. Vedú však kamenné predajne. “Nákup mobilného telefónu či notebooku je však stále veľmi osobná vec a dôležitý zážitok,” hovorí Matej Sršeň, riaditeľ iStores: “iPhone či MacBook sú neoddeliteľnou súčasťou každodenného života našich zákazníkov a možnosť nechať si poradiť, osobne si ho vyskúšať a vybrať je pre nich kľúčová.”

iphone6s_pure_angles_spgry_ww-en-screen_web2016_8_nowat

Silnú skúsenosť so zákazníckym správaním Slovákov v oblasti personálnych informačných technológií má iStores aj vďaka skutočnosti, že patrí medzi priekopníkov v spríjemňovaní nákupov počas čoraz populárnejšieho štvrtého piatku v novembri. Matej Sršeň vysvetľuje: “Urobiť začiatok vianočných nákupov špeciálnym je pre nás kľúčové. Počas unikátnej jednodňovej udalosti sprístupňujeme iba 25. novembra iPhone vďaka cene 299 € každému a na takmer celý sortiment ďalších produktov a príslušenstva ponúkame 10% zľavu v celej sieti predajní iStores a na istores.sk.”

Značky: