Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť  WD, súčasť Western Digital uviedla redizajnovanú radu externých diskov My Passport Ultra a My Passport for Mac. Ide už o siedmu generáciu týchto úspešných externých diskov. Teraz sú disky dostupné i v kapacite až 3 TB a v štyroch farebných prevedeniach – klasická čierna, trblietavo biela, v červenej farbe divokých malín a v noblesnej modrej. K diskom sa dodáva ako voliteľná súčasť doplnok WD Grip Pack  –  sada gumových rámikov v mnohých farebných variantách. Grip obtáča disk a umožňuje jeho jednoduchú personalizáciu a dizajnovú individualizáciu.

LR_WD_PASSPORT_ULTRA_Colors

“Ešte nikdy v histórii sa nerobilo toľko fotografií ako teraz v digitálnej dobe. Preto je kľúčové mať spoľahlivé externé úložisko s dostatočnou kapacitou, ktoré môžete mať neustále u seba,” hovorí Tony Tate, generálny manažér a viceprezident WD pre riešenia ukladania dát, a dodáva: “ Najnovšia generácia externých diskov My Passport poskytuje ľahké automatické zálohovanie, hardwérové šifrovanie a vyššiu kapacitu, ako bola k dispozícii skôr. Používatelia teraz môžu mať svoj digitálny obsah doslova u seba vo vrecku a navyše môžu individuálne disk doplniť o rámik WD Grip vo farbách podľa svojho vkusu.”

LR_My Passport Ultra - flat slanted

Nová generácia externých diskov My Passport Ultra bude teraz dostupná v kapacitách 3 TB, 2 TB, 1 TB a 500 GB a je vybavená 256bitovým AES hardwérovým šifrovaním[3] – ktoré umožňuje vyššiu úroveň zabezpečenia, bez toho aby to ovplyvnilo výkon a rýchlosť zápisu dát, alebo výkon procesoru CPU.

Pokiaľ by sa externý disk My Passport Ultra dostal do neoprávnených rúk, hardwérové šifrovanie a zvolené heslo spoľahlivo ochráni uložené dáta, dokumenty, zložky, fotografie, video či hudebné súbory.

Kompatibilita pripojenia USB 3.0 zabezpečuje rýchly prenos dát až 5 gigabitov za sekundu. Disk je spätne kompatibilný i s rozhraním USB 2.0

My Passport For Mac je dostupný v kapacitách 1 TB, 2 TB a 3 TB. K dispozícii je taktiež 256bitové AES hardwérové šifrovanie a konektivita USB 3.0

Doplnkové rámiky WD Grip  Pack  pre My Passport Ultra sú predávané samostatne a sú dostupné v piatich farbách (dymovo šedá, blankytne modrá, granitová, fialová, ružová). Pokiaľ si používateľ pridá farebný grip na svoj disk My Passport Ultra môže pomocou farieb vytvoriť až 20 farebných kombinácií. Doplnok WD Grip Pack obsahuje taktiež káble USB 3.0 v odpovedajúcich farbách.

LR_WDGripUSBcables

Externé disky My Passport Ultra majú predinštalovaný zálohovací softwér WD Backup, ktorý umožňuje ľahké zálohovanie dát podľa daného plánu a obmedzuje na minimum nepríjemnú prácu s manuálnym zálohovaním. Digitálne zariadenia bývajú až v 31 % napadnuté vírusmi či iným malwarom, a preto je nutné mať cenné dáta bezpečne zálohované a duplikované na inom zariadení, ako je napríklad práve externý disk rady My Passport.

Cena a dostupnosť

Externé prenosné disky My Passport Ultra a My Passport for Mac sú už dnes dostupné v internetovom obchode WD store wdstore.com a u vybraných predajcov a distribútorov vrátane Amazon (My Passport Ultra: http://www.amazon.com/dp/B00W8XXRPM, My Passport Ultra for Mac: http://www.amazon.com/dp/B00WJOVDYM)

Doporučená koncová cena je v prípade My Passport Ultra a My Passport for Mac od 74,90 € do 269,90 € v závislosti na kapacite. (Kapacita 3 TB bude na trhu budúci mesiac). Na oba typy diskov je poskytovaná trojročná obmedzená záruka. Podmienky záruky sú na support.wdc.com/warranty. Doplnok WD Grip Pack bude na trhu od júna a doporučená cena je  $12,99.