Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Podľa štatistík britského portálu Wizzle, ktorý sa zaoberá predajom a sprostredkovaním automobilov, závisí rýchlosť predaja výrazne od značky auta. Lexus si nájde kupca najrýchlejšie,  najviac starostí s predajom majú majitelia Citroënov.

Zatiaľ čo priemerný čas čakania na predaj od uverejnenia ponuky  je 4,2 dňa, ponúkané Lexusy si našli nového majiteľa v priebehu 24 hodín. Majitelia Citroënov museli čakať na uzavretie obchodu až 11 dní. Je to zaujímavé, pretože sesterskej značke francúzskeho koncernu sa na trhu z druhej ruky vodí omnoho lepšie – jazdené Peugeoty sa predávali priemerne za 4,1 dňa po zverejnení ponuky. Vozidlá značky Ford, ktoré tento portál ponúka  najčastejšie, sa predajú v priemere za 6,2 dňa.

Podľa názoru Wizzle vyplývajú ťažkosti s predajom jazdeného auta vo veľkej miere z prehnaného očakávania majiteľov ohľadne ceny, ktorú by chceli získať.  Ukazuje sa, že Lexusy patria k autám, ktoré časom strácajú najmenej na hodnote. Podľa tohtoročného rebríčka Kelley Blue Book, firmy ktorá sa špecializuje na stanovenie hodnoty automobilov, zvíťazili Lexusy v najväčšom počte kategórií. Medzi populárnymi luxusnými autami sa na prvom mieste umiestnil Lexus RC. Ako najlepší medzi luxusnými automobilmi bol vyhodnotený sedan Lexus GS. V kategórii  SUV/crossover strednej veľkosti zvíťazil Lexus RX, a  v kategórii veľkých SUV/crossoverov – Lexus LX.