Honor 6X je nový model z dielne tohto výrobcu a prináša špičkovú výbavu za minimálnu cenu. Predpovedáme mu celosvetovo vynikajúce predaje.

Boli sme na tento oficiálnej premiére telefónu v Las Vegas. Na výstave CES 2017 novinári z celého sveta a iná odborná verejnosť videla tento telefón prvýkrát. Žiadne dohady ani predpoklady ale skutočne potvrdené informácie z prvej ruky.

Z blízka

Ako už býva zvykom, veľké telefóny sú v hľadáčiku záujmu drvivej väčšiny používateľov. Je tu 5,5“ displej s Full HD rozlíšením a duálny fotoaparát.

Telefón chce osloviť najmä používateľov, ktorí patria do skupiny tzv. Millennials. Teda mladých ľudí hľadajúcich multimediálny smartfón s vynikajúcimi parametrami. No zároveň sa musia zmestiť do istej ceny. Na oficiálnom predstavené sa hovorilo o cenách, ako vidno na obrázku. Telefón však bude na Slovensku a v ČR v predaji počas februára, cena okolo 250 eur pre 3 GB RAM / 32 GB model. Drahší variant nebude na našom trhu.

Technické parametre

Vo výbave je procesor Huawei Kirin 655 vyrobený 16 nm výrobným procesom. Je to 8-jadrový procesor s frekvenciami jadier 4 × 2,1 GHz + 4 × 1,7 GHz. Kapacita RAM má 3 GB a je tu 32 /64 GB úložného priestoru. Dá sa rozšíriť pomocou microSD karty. Kapacita akumulátoru je 3340 mAh. Špecialitou je duálny fotoaparát. Jeden snímač má rozlíšenie 12 MPx a druhý 2 MPx. Vďaka druhej šošovke sa bude dať meniť hĺbka ostrosti. Opäť sa tak smartfón aspoň trochu približuje možnostiam zrkadlovky.

Hĺbka ostrosti znamená, že si budete môcť vybrať, na aký objekt zaostríte. Tento efekt mnohí poznáte z portrétových fotografií s rozmazaným pozadím. No a nechýba čítačka odtlačkov .Telefón zatiaľ beží na Android 6.0 a rozhraní EMUI 4.1. Dostupný bude v zlatom, striebornom a šedom farebnom vyhotovení.

Foto sprievodca funkciami

Honor si na nový model 6X vybral slogan „Dvojnásobok alebo nič“. A tak je tu duálny fotoaparát, na výber dve kapacity RAM a dvojitá výdrž batérie.

Prehľad hlavných parametrov a vlastností v skratke

Takto vy to malo byť s výdržou.

Toto by mali byť porovnania z praxe. Uvidíme, keď budeme mať telefón na testy, porovnáme si výdrž sami.

Foto režimy sú jednou z najvyhľadávanejších funkcií v telefónoch.

Funkcia Smart File System by mala predchádzať fragmentácii priečinkov v telefóne a zvýšiť rýchlosť telefónu.

Vítame aj šetriaci režim pre oči.

George Zhao, prezident značky Honor hovorí o optimalizácii softvéru na novom Honore. Akurát podľa našich informácií je dostupný s Android 6.0 a tu sú výsledky s Android 7.0.

Na článku spolupracovali Ondrej Macko a Roman Kadlec, Las Vegas.

Prečítajte si aj:

Minúta po minúte: Honor 6X na CES 2017

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.