A pripravuje sa na príchod okuliarov PlayStation VR2.

Sony na výstave CES 2023 oznámilo, že predalo viac ako 30 miliónov kusov konzoly PlayStation 5 na celom svete. Ide o približne totožný počet ako v prípade PlayStation 4 za rovnaké obdobie 2 rokov od uvedenia na trh. V prípade predchádzajúcej generácie však Sony nemuselo riešiť problém s nedostatkom skladových zásob, ktorý bol ovplyvnený čipovou krízou a ďalšími faktormi.

Podľa Jima Ryana, prezidenta SIE, je nedostatok herných konzol PlayStation 5 minulosťou a „každý, kto si chce PS5 kúpiť, by ho mal odteraz jednoduchšie nájsť v obchodoch na celom svete.“ V praxi by to malo znamenať, že už nebudete musieť na konzolu čakať, ani si vytvárať rezerváciu a obchody (aj na Slovensku) by mali mať PlayStation 5 na sklade.

Pre Sony je zlepšenie skladových zásob jeho najnovšej konzoly kľúčové aj z toho hľadiska, že 22. februára sa začnú predávať okuliare pre virtuálnu realitu, PlayStation VR2. Tie budú stáť 599,99 eur a ponúknu viacero medzigeneračných zlepšení, ako je OLED displej s rozlíšením 2400 × 2000 bodov pre každé oko, 110-stupňové zorné pole a maximálna obnovovacia frekvencia 120 Hz.

PS VR2 takisto obsahuje nové ergonomické ovládače so senzormi pohybu a haptickou spätnou väzbou a viacero hier vrátane Gran Turismo 7 – podporu pre túto obľúbenú automobilovú hru oznámilo Sony na výstave CES 2023. Prvé dojmy z testovania PS VR2 okuliarov sú pozitívne.

Zdroj: Sony

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit