Nie je známe, prečo táto funkcia nefunguje aj v Androide vo verzii 8.0.

Jednou zo skutočne nových funkcií Androidu 8.0 Oreo je funkcia obraz v obraze. Tá umožňuje používanie kompatibilných aplikácií v malom okne, ktoré sa vznáša nad rozhraním systému Android. Vďaka tomu môžete sledovať video alebo navigáciu a zároveň používať iné aplikácie.

Aktuálnym nedostatkom funkcie je, že ju podporuje iba veľmi malé množstvo systémových aplikácií. Dôvod nepoznáme, avšak ani Netflix, ktorý štandardne aplikuje nové funkcie medzi prvými, zatiaľ nepodporuje obraz v obraze. Podpora tejto funkcie by mala prísť až vo verzii Android 8.1, ktorú aktuálne vo verzii beta testujú niektorí používatelia a vývojári.

Nie je známe, prečo obraz v obraze v Netflixe funguje iba v Android 8.1 a nie vo verzii 8.0. Z praktického hľadiska by to však mohlo naznačiť, že budú túto funkciu podporovať aj ďalšie aplikácie tretích strán. V Androide 8.0 totiž využijete obraz v obraze iba pri prehrávaní videí v prehliadači Chrome alebo pri navigácii cez Mapy Google. V YouTube na Slovensku obraz v obraze nefunguje, nakoľko je táto funkcia limitovaná predplatným služby YouTube Red a tá u nás nie je dostupná.

Uvidíme, aké ďalšie novinky z hľadiska podpory funkcie obraz v obraze prinesie Android 8.1.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Recenzia a video Sony Xperia XZ1: Prvá vlajková loď s Androidom 8.0 (doplnené)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit