Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vo štvrtok 4. októbra sa v Trnave uskutočnia Dni kariérneho poradenstva. 

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) sa opäť aktívne spolupodieľa na podujatí Kam po skončení základnej školy – ŠTUDUJ DOPRAVU. Tentoraz sa k Bratislave, Vrútkam a Košiciam, v ktorých sa podujatie pravidelne koná, pridala aj Trnava.

Vo štvrtok 4. októbra 2018 od 09:00 do 17:00 sa v Trnave na železničnej stanici a v priestoroch Strednej priemyselnej školy dopravnej (ulica Študentská 23) budú môcť mladí ľudia dozvedieť všetko o profesiách pôsobiacich v dopravnom priemysle. Organizátori spojili túto akciu so Župným dňom Trnavského samosprávneho kraja, a tak okrem študentov základných a stredných škôl privítajú aj ich rodičov, ktorí sa s odborníkmi môžu poradiť ohľadom voľby budúceho povolania svojich ratolestí. Akcia, ktorá sa koná pod záštitou Ministerstva dopravy a výstavby SR, návštevníkov opäť láka, aby sa stali budúcimi osobnosťami dopravy. Vstup na podujatie je voľný, dopravu medzi stanicou a SPŠD zabezpečí turistický vláčik.

„Som rád, že aj týmto podujatím môžeme mladým ľuďom ukázať, že štúdium dopravy patrí k tým perspektívnejším odborom, v ktorých môžu uplatniť svoje schopnosti, zručnosti a talent. Dopravný priemysel bude neustále potrebovať kvalitných a cieľavedomých zamestnancov,“ uviedol Filip Hlubocký, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK.

ZSSK ponúka možnosť obzrieť si zblízka stanovisko rušňovodiča, zoznámiť sa s prácou rušňovodiča a vlakvedúceho, vytlačiť si cestovný doklad či ponoriť sa prostredníctvom 3D okuliarov do virtuálnej reality, ktorá zobrazuje interiér najmodernejšieho rušňa Vectron. Zaujímavé workshopy, kvízy o povolaniach rušňovodiča, vlakvedúceho, elektromechanika a posunovača, ako aj informácie o zamestnaní nájdu účastníci podujatia na troch stanovištiach ZSSK – v kabíne rušňovodiča, v priestoroch 4. nástupišťa a v stánku vo vestibule trnavskej železničnej stanice na prvom poschodí.

Stredné odborné školy z Trnavského, Trenčianskeho, Nitrianskeho i Banskobystrického kraja budú prezentovať svoje študijné a učebné odbory v oblasti dopravy a návštevníkom bude k dispozícii aj kariérne poradenstvo. Žiaci a študenti sa zabavia s modelovou železnicou, okuliarmi simulujúcimi užitie drog a alkoholu, ukážkami jazdy na elektromobile aj historickom vozidle, rôznymi stavebnicami aj rébusmi. Okrem toho budú môcť nahliadnuť do priestorov rušňa, kamiónu aj autobusu, môžu si zmerať farbocit, vyskúšať simuláciu prevrátenia osobného auta, ale aj riadenie rušňa prostredníctvom moderného vlakového zabezpečovača ETCS.

Značky: