Apple bude zrejme limitovať najnovšie AI funkcie len pre konkrétne modely.

Už o pár dní sa uskutoční veľká konferencia WWDC 2024 od Applu. Na tejto konferencii sa budú bezpochyby prezentovať aj nové funkcie spojené s umelou inteligenciou, pričom zatiaľ nie je jasné, akú podobu budú mať. Niektoré úniky však upozorňovali na novú Siri s AI, pričom umelá inteligencia by sa mala dostať do viacerých sfér systému iOS 18. Apple však zrejme bude limitovať určité funkcie, ktoré sa dostanú len do najnovších iPhonov.

Základné AI funkcie by sa mali dostať do všetkých iPhonov, ktoré budú aktualizované práve na iOS 18. Kompatibilita iOS 18 by mala byť pritom zaručená pre všetky modely, ktoré aktuálne bežia na iOS 17. Apple sa teda zrejme nechystá robiť žiadne škrty v podporovaných modeloch. Zdá sa však, že najväčšie zmeny v oblasti AI funkcií by mal dostať len model iPhone 15 Pro, resp. Pro Max. Nasledovať by ho mali modely zo série iPhone 16, ktoré Apple predstaví na jeseň.

V prípade limitácie AI funkcií, ktoré prídu do tabletov iPad a počítačov Mac, Apple bude zrejme podporovať len zariadenia s procesorom M1 a novším. Novinky sa však zrejme predstavia už 10. júna, pričom Apple s najväčšou pravdepodobnosťou prezradí aj podrobnosti o tom, ktoré zariadenia budú podporované.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.