Do predaja sa dostanú už budúci mesiac za cenu 350 dolárov.

Tiež patríte medzi nadšencov, ktorí si od čias kultového filmu Návrat do budúcnosti túžili obuť samozaväzovacie futuristické tenisky, aké mal tú česť nosiť hlavný hrdina Michael J. Fox? Potom vás pravdepodobne poteší fakt, že americká firma Nike pred pár dňami predstavila model tenisiek nesúci názov Adapt BB, ktorý už onedlho začne dodávať do svojich oficiálnych kamenných predajní.

Cieľovou skupinou tenisiek Nike Adapt BB sú najmä basketbalisti. Tenisky sú unikátne tým, že sa dokážu prispôsobiť športovcovi podľa jeho aktuálnych potrieb. V prípade rýchlych a intenzívnych pohybov sa dokážu spevniť, aby minimalizovali riziko podvrtnutia členku či iného nepríjemného zranenia a naopak, ak si hráč ide na lavičku na chvíľu oddýchnuť, dokážu sa automaticky uvoľniť za účelom lepšieho prekrvenia a s tým súvisiacej rýchlejšej regenerácie dolnej končatiny. Pomocou inteligentných senzorov zabudovaných do tenisiek by preto mala byť, okrem zvýšeného komfortu, zabezpečená aj adekvátna bezpečnosť športovcov.

V priebehu basketbalového zápasu sa noha športovca mení a schopnosť akomodácie športovej obuvi s cieľom zvýšenia prietoku krvi môže byť jedným z kľúčových prvkov, ktoré dokážu pozitívne vplývať na jeho herný výkon,“ vysvetľuje viceprezident a kreatívny riaditeľ úspešnej športovej značky známej po celom svete Eric Avar.

Do určitej miery dokážu tenisky prostredníctvom senzorov pracovať samostatne, no používateľ si ich bude vedieť prispôsobiť aj cez mobilnú aplikáciu dostupnú pre operačné systémy iOS aj Android. Zo začiatku bude možné nastavenie rozličných úrovní pevnosti šnurovania v závislosti od aktuálnych herných úsekov, akými sú rozohriatie, strečing, samotná hra či prestávka. S ďalšími updatmi firmvéru budú postupne pribúdať aj zložitejšie nastavenia a funkcionality. Tenisky Nike Adapt BB sa do oficiálneho predaja dostanú už 16. februára za cenu 350 amerických dolárov.

Zdroj: BGR

 

Mohlo by vás zaujímať:

Nike predstavilo nové náramky pre Apple Watch Sport

 

 

 

Značky: