Nástupca konzoly Nintendo Switch dostáva jasnejšie kontúry.

Po rokoch čakania je tu oficiálne potvrdená informácia priamo od prezidenta spoločnosti Nintendo. Furukawa sa na Twitteri vyjadril, že nástupca Switch bude. Hovorí o tom, že v tomto fiškálnom roku oznámi nástupcu. V praxi to znamená, že novú konzolu by sme mohli vidieť do konca marca roku 2025. Povedzme, že dúfame vo väčšie inovácie než len upgrade displeja na OLED, ako sme to doteraz videli.

Po vyše siedmich rokoch by hráči ocenili novú konzolu, najmä keď je na trhu dostatok konkurencie. Konzoly ako Lenovo Go alebo ROG Ally sú však z iného sveta. Nintendo by sa dal prirovnať k Applu, no ešte viac uzatvoreného do seba. Hry od tohto výrobcu vám na konkurenčnom zariadení nebudú fungovať.

Herná konzola si zachováva svojich priaznivcov najmä kvôli hernému svetu murára Super MarioLegend of Zelda. Hry sú drahšie ako v prípade konkurenčných platforiem, no z pohľadu hráčov sa dá hovoriť, že ide o takzvanú rodinnú zábavu a hry, ktoré vám svojím princípom vydržia dlhšie. Málokedy ich kúpite v takých výhodných akciách, ako sa to už bežne deje, napríklad na Steame alebo obchode EA. Hry si držia svoju hodnotu, čo je dobrá správa pre zberateľov.

Zdroj: Nintendo @Twitter

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.