Napriek tomu, že Nintendo Switch dorazí na pulty predajní už o dva týždne, stále nemáme presné informácie o hardvéri a výkone. Vieme však, že zatiaľ má lepšiu podporu zo strany vývojárov, ako Wii U. 

Napriek tomu, že Wii U prišlo na trh rok pred vydaním herných konzol od Sony a Microsoftu, v predajoch nedosiahlo ani štvrtinu toho, čo PS4 a ani polovicu toho, čo Xbox One. Jednou z hlavných príčin bola prakticky nulová podpora zo strany vývojárov, ktorí opustili loď prakticky ešte predtým, ako vyplávala z prístavu. Wii U má veľmi málo hier a drvivá väčšina z nich je priamo od Nintenda.

Switch však môže byť iným príbehom. Konzola postavená na overenej ARM architektúre a čipsete od Nvidie by nemala byť zbytočne problematická čo sa týka vývoja hier. A viacero vývojárov už prisľúbilo podporu aj vydanie svojich populárnych hier.

Nebolo by to však nič platné, keby vývojári nedostali do rúk aj natívnu podporu pre Switch priamo na strane enginov. Unreal Engine už teraz podporuje Switch, nová verzia 4.15 umožňuje vyvíjať hry priamo pre novú Nintendo konzolu. Dúfame, že onedlho sa pridajú aj Cry Engine a Unity, aby mala nová konzola podporu naprieč celým trhom.

Zdroj: Tom’s Hardware

Prečítajte si aj:

VIDEO: Všetko čo vieme o Nintendo Switch