Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Skvelé snímky v zhoršených svetelných podmienkach vďaka sofistikovanému AI, odomykaniu tvárou, dedikované tlačidlo pre Google Asistenta a najnovší Android 9 Pie.

Spoločnosť HMD Global, výrobca telefónov Nokia, dnes predstavila nový model Nokia 2.2, ktorá ponúkne skvelé snímky aj v nepriaznivých svetelných podmienkach alebo dedikované tlačidlo pre Google Asistenta za dostupnú cenu. Nokia 2.2 je prvý telefón zo série 2, ktorý sa stane súčasťou programu Android One, a prinesie tak najnovšie inovácie spoločnosti Google do moderného zariadenia s 5,7“ HD+ displejom s diskrétnym výrezom pre predný fotoaparát. Telefón bude poháňaný najnovšou verziou operačného systému Android 9 Pie. Prisľúbená je taktiež aktualizácia na Android Q spolu so zaručenými aktualizáciami operačného systému počas dvoch rokov a bezpečnostnými aktualizáciami počas troch rokov.

Juho Sarvikas, Chief Product Officer, HMD Global, oznámil:

„Veríme, že by inovácie mali byť dostupné pre každého. S modelom Nokia 2.2 prinášame možnosť využiť napríklad AI aj v cenovo dostupnom segmente. Prinášame taktiež biometrické odomykanie telefónu  pomocou rozpoznania tváre a dedikované tlačidlo pre Google Asistenta, čím sa pripájame k revolúcii v oblasti interakcie používateľa s telefónom. Nokia 2.2 sa samozrejme zaraďuje do programu Android One, rovnako ako všetky súčasné inteligentné telefóny Nokia.“

Skvelé snímky za šera vďaka pokročilému AI

Nokia 2.2 je schopná zachytiť snímky v zhoršených svetelných podmienkach vďaka využitiu sofistikovaného AI. Fotoaparát zachytí viac fotografií behom okamihu  a pomocou pokročilých algoritmov vytvorí jednu snímku s tým najlepším výsledkom. HDR sa postará o skvelé farebné podanie a dynamický rozsah v každej snímke. Fotografie môžu byť ešte lepšie vďaka Google Photos AI s využitím funkcií ako je Colour Pop, ktorá umožní vyfarbiť objekt na monochromatickej fotke a Beautify, ktorá zvýši prirodzenosť selfie fotografie na maximum.

Používatelia môžu využiť aj Google Lens priamo v rozhraní aplikácie fotoaparátu. Stačí jednoducho zamieriť fotoaparát na vybraný objekt k zobrazeniu viacero informácií. Napríklad po nasnímaní obálky hudobného albumu možno ihneď počúvať hudbu prostredníctvom streamovacej hudobnej služby, ako je Spotify.

Nokia 2.2 ponúka displej podľa najnovších trendov. 5,71“ HD+ edge-to-edge displej s minimalistickým výrezom pre predný fotoaparát je dostatočne veľký na sledovanie obsahu a telefón zároveň skvele padne do ruky. Maximálny jas 400 nitov následne zaistí pohodlné sledovanie aj na priamom slnku. Chod telefónu zabezpečuje štvorjadrový procesor MediaTek A22. Ten spolu so skvelou optimalizáciou batérie zaistí, že telefón na jedno nabitie vydrží celý deň.

Rýchlo dostupný Google Asistent vďaka dedikovanému tlačidlu

Nokia 2.2 prináša Google Asistenta s jednoduchým prístupom pomocou tlačidla do cenovo najvýhodnejšieho segmentu. Stačí stlačiť tlačidlo, položiť otázku alebo vysloviť príkaz a Nokia 2.2 splní požiadavku používateľa. Jedno stlačenie tlačidla spustí Google Asistenta a dlhé stlačenie potom zvládne načúvať viacero požiadavkám.

Inteligentné telefóny Nokia sú stále lepšie

Nokia 2.2 je prvým telefónom zo série 2, ktorý sa stáva súčasťou programu Android One. Používatelia sa tak môžu tešiť na najnovší Android 9 Pie a inovácie spoločnosti Google s prísľubom aktualizácie na Android Q.

Android 9 Pie ponúka prístup k novým pokročilým technológiám, ako je napríklad Digital Wellbeing, ktorý poskytuje informácie o používaní telefónu spolu s módmi Wind Down a Do Not Disturb. Nokia 2.2 tak ponúkne kompletný prehľad o tom, koľkokrát a ako dlho bola konkrétna aplikácia spustená a možnosť stlmiť všetky vyzváňania a vizuálne upozornenia kedykoľvek používateľ cíti potrebu nenechať sa rušiť. Ďalšie funkcie ako sú Slices a App Actions sa učia predvídať nasledujúci krok a činia tak používanie telefónu jednoduchším a rýchlejším. Funkcia Adaptive Battery následne limituje využívanie batérie aplikáciami, ktoré nie sú spustené príliš často.

Dostupnosť

Nokia 2.2 bude dostupná u vybraných partnerov počas leta. Dostupnosť jednotlivých farebných variantov a cenu čoskoro upresníme.

Značky: