Herné smartfóny sa tešia čoraz väčšej popularite.

Na tento trend už zareagovalo niekoľko svetových výrobcov, medzi ktorých sa chce zaradiť aj Nokia. Vlak sa zatiaľ iba rozbieha, takže pokiaľ Nokia úspešne naskočí, môže to priniesť aj očakávané výsledky.

Po tom, čo spoločnosti Razer, Asus, Xiaomi, Huawei a Nubia uviedli zariadenia, ktoré sú špeciálne určené na mobilné hranie, spoločnosť Nokia tiež oznámila svoje zámery. Indická divízia Nokie vyslala na všetky svoje sociálne kanály správu o plánoch na predstavenie telefónu určeného špeciálne na hranie hier.

https://twitter.com/NokiamobileIN/status/1042057419428311040

Klip v 10 sekundách zobrazuje herné scény a obrys smartfónu s tromi bočnými svetlami. Klip výstižne informuje, že máme byť pripravení na príchod herného smartfónu od Nokie.

Ostáva iba počkať, akú stratégiu Nokia použije pri uvedení vlastného herného zariadenia. Môže ísť aj o vylepšený model roka 2017, ktorý by prišiel aj s určitou formou exkluzivity pre hráčov. Naposledy sa tak uviedla hra Fortnite spolu so Samsung Galaxy Note 9.

Začiatkom tohto mesiaca sme mohli vidieť predné strany dvoch telefónov Nokia. Údajne malo ísť o Nokiu 9 (alebo Nokia 8.1) a Nokia X7 (globálna ver. Nokia 7.1 Plus) bez výrezov v displeji. Jeden z týchto modelov by aj nakoniec mohol byť sľubovaným herným smartfónom.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Recenzia Honor Play: Veľký displej a prémiový výkon v strednej triede

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.