HMD Global ako výrobca telefónov Nokia predstavila štýlový a ľahko opraviteľný telefón Nokia G42 5G.

Nový telefón má moderný vzhľad, štýlovú fialovú farbu, trojdňovú výdrž batérie, podporu 5G a 50 Mpx hlavný fotoaparát s pokročilými algoritmami. Nokia G42 5G je zároveň ďalším telefónom Nokia, v ktorom si môžete jednoducho vymeniť rozbitý displej, starú batériu alebo nefunkčný nabíjací konektor USB-C.

Nokia G42
Nokia G42

Elegantný a sofistikovaný dizajn

Nokia G42 5G sa dodáva v zaujímavej fialovej farbe, ktorá je podľa spoločnosti WGSN, ktorá predpovedá trendy, jednou z tohtoročných výrazných farieb. Novinka bola zároveň navrhnutá tak, aby ste si mohli najčastejšie opravy vykonať doma v priebehu niekoľkých minút. Partnerstvo s iFixit, globálnou komunitou odborníkov na opravy zariadení, zabezpečuje takmer okamžitý prístup k návodom a náhradným dielom. Vďaka tomu je možné ľahko vymeniť napríklad poškodený displej, ohnutý nabíjací konektor alebo nefunkčnú batériu. Zadná strana telefónu je vyrobená zo 65 % z recyklovaného plastu, na ktorom sa neudržiavajú odtlačky prstov.

Moderný procesor s pripojením 5G

Nokia G42 5G je vybavená moderným procesorom Qualcomm Snapdragon 480+ 5G, ktorý ponúka vysoký výkon, nízku spotrebu energie a dnes už nevyhnutné pripojenie 5G v cenovo dostupnej kategórii telefónov. Procesor je podporený 6 GB pamäte RAM, ktorú možno rozšíriť o ďalšie 2 GB. Pre všetky aplikácie, fotografie či videá je k dispozícii kapacita úložiska 128 GB.

Nokia G42
Nokia G42

Pokročilý fotoaparát s umelou inteligenciou

Hlavný fotoaparát s rozlíšením 50 Mpx pracuje s najnovšou umelou inteligenciou a algoritmami z vyššieho radu Nokia X. V aplikácii fotoaparátu nechýba nový nočný režim, režim statívu alebo funkcia Dual Sight, ktorá sa stará o možnosť fotografovať alebo nahrávať z predného aj zadného fotoaparátu súčasne. Všestrannosť telefónu Nokia G42 5G z hľadiska fotografovania podčiarkujú 2 Mpx snímače pre makro a bokeh alebo 8 Mpx predný fotoaparát.

Vysoká výdrž a dlhá podpora

Nokia G42 5G zvládne na jedno nabitie až tri dni vďaka 5000 mAh batérii a perfektnej optimalizácii systému Android 13. Navyše aj po 800 nabíjacích cykloch bude mať batéria stále minimálne 80 % svojej pôvodnej kapacity. Dobrú výdrž má však aj samotný telefón. Nokia G42 5G bola skonštruovaná tak, aby vydržala bežné pády a nechýba jej ani certifikácia IP52.

Ako je to u radu Nokia G bežné, Nokia G42 dostane dve hlavné aktualizácie systému a tri roky pravidelných bezpečnostných aktualizácií. O bezpečnosť uložených údajov sa stará čítačka odtlačkov prstov v tlačidle napájania alebo softvér na rozpoznávanie tváre. Čerešničkou na torte je trojročná záruka.

Zdroje: Nokia

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.