Predstavenie nového loga počas výstavy MWC 2023 bol iba začiatok dizajnových zmien.

Nokia Pure UI má byť označenie nového vizuálneho konceptu, ktorý sa firma rozhodla použiť. Nateraz sa hovorí viac o firemnom segmente ako o smartfónoch, ktoré poznáme a vyrába ich HMD Global s licenciou na pôvodné označenie Nokia. Web Phandroid prišiel s ukážkou týchto zmien.

Týkať sa budú rozhrania s názvom Pure UI, predovšetkým vizuálu ikon a nového písma. Ako vidno už na obrázkoch, stále ide o čisté rozhranie so zreteľne vyzerajúcim písmom. To si firma navrhla sama a je spracované tak, aby sa dalo použiť na smartfónoch, tabletoch aj nositeľných zariadeniach s displejom.

Nokia Pure UIZdroj: Phandroid
Nokia Pure UI

Značka odolávala rôznym nadstavbám a vylepšeniam a zameriavala sa na na čistotu Androidu. Podobne na tom bola kedysi aj Motorola, no ukázalo sa, že používatelia ocenia niečo navyše. Stále su medzi nami takí, čo chcú čistý Android alebo systém s minimom zásahov, no jemné zmeny oproti základnému rozhraniu ocenia. Toto by mala byť cesta Nokie.

Grafická stránka je prispôsobená na svetlú aj tmavú tému a využíva oblé či zaoblené tvary. Najlepšie to ilustrujú obrázky, ktoré vidíte v článku. Zmenu vítame a v prípade, že Nokia nebude robiť veľké zásahy na systémovej úrovni, udrží si realitu rýchlych telefónov vo svojej kategórii. Práve vďaka tomu, že nepoužíva nadmerné grafické rozhranie a zásahy do Androidu.

Nokia má pripravovanému vizuálu venované aj samostatné stránky s názvom Nokia Pure, zatiaľ ale chýbajú detailnejšie informácie. Uvádza sa v nich len, že zmeny sa dotknú spomenutého B2B segmentu a firemných produktov.

Nokia Pure UIZdroj: Phandroid
Nokia Pure UI

Zdroj: Phandroid

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.