Spoločnosť HMD Global, čo je výrobca telefónov Nokia predstavila tri nové inteligentné telefóny – Nokia G22, Nokia C32 a Nokia C22. Zároveň oznámila prvé kroky na ceste stať sa prvým výrobcom inteligentných telefónov, ktorý spustí výrobu v Európe. Žiaľ pri našom stretnutí nechceli predstavitelia Nokia komentovať, kde presnejšie to je.

Všetky predstavené mobilné novinky ponúkajú až trojdennú výdrž na jedno nabitie, vylepšené fotoaparáty a vysokú odolnosť. Nokia G22 je naviac prvým inteligentným telefónom Nokia, ktorého hlavným benefitom je zjednodušená opraviteľnosť aj vďaka spolupráci so spoločnosťou iFixit.

Nokia G22: prvý inteligentný telefón Nokia, ktorého prednosťou je zvýšená opraviteľnosť

Nokia G22 bola navrhnutá tak, aby vybrané opravy mohli majitelia uskutočniť v domácich podmienkach úplne sami behom pár minút. Spolupráca so spoločnosťou iFixit zaisťuje takmer okamžitý prístup k návodom a náhradným dielom. Jednoducho tak možno vymeniť napríklad poškodený displej, ohnutý nabíjací konektor alebo batériu s nízkou kondíciou. Na výmenu stačí len Philips skrutkovač, pin na SIM kartu a „drcátko“ na gitaru. Ako sme sa dozvedeli, aj pri týchto domácich výmenách zostáva v platnosti garancia na telefón.

Nová Nokia G22 má zadnú časť vyrobenú zo 100 % recyklovaného plastu, o čistý zvuk s vylepšenými basmi sa postará funkcia OZO Playback a spomienky zachytí 50 MPx hlavný fotoaparát. Ten je obohatený o funkcie z vyššej série Nokia X. Novinkou v sérii G je tiež možnosť virtuálne rozšíriť operačnú pamäť o ďalšie 2 GB na plynulejší chod náročnejších aplikácií.  Nokia G22 poteší tiež podporou a dočká sa dvoch rokov hlavných aktualizácií, troch rokov pravidelných bezpečnostných aktualizácií aj trojročnej záruky.

Nokia C32 ponúkne doposiaľ najlepší fotoaparát v sérii C

Nokia C32 zaujme 50 MPx hlavným fotoaparátom s pokročilými algoritmami pre čo najlepšie snímky za akýchkoľvek podmienok, prémiovým spracovaním, elegantným prevedením a 5000 mAh batériou, ktorá sa postará o dlhú výdrž na jedno nabitie. Poteší aj nasadenie najnovšieho Androidu 13. To všetko za priaznivú cenu.

Nokia C22 je šampión v odolnosti

Nokia C22 je najodolnejší telefón modelovej série C doteraz a v náročných testoch voľného pádu prekonal svoju najbližšiu konkurenciu. Nokia C22 je tak pripravená zvládnuť nečakané nástrahy každodenného života. To dokladá certifikácia IP52, k získaniu ktorej dopomohlo tvrdené 2,5D sklo v spojení s pevným kovovým šasi, ktoré je naviac zasadené do polykarbonátového krytu. Hlavný fotoaparát disponuje 13 MPx rozlíšením a problémom tak nie je ani fotenie v zhoršených svetelných podmienkach. O bezproblémový chod sa potom stará optimalizovaný Android 13 Go.

Nokia C22
Nokia C22

Výroba inteligentných telefónov v Európe už čoskoro

Bezpečnosť používateľov a maximálna transparentnosť sú pre HMD Global kľúčovými prvkami podnikania. Aj preto chce vyrábať svoje zariadenia priamo v Európe. V súčasnej dobe koná HMD Global prvé kroky a zaisťuje európske výrobné kapacity, ktoré umožnia zahájenie výroby 5G ešte tento rok.

Zdroje: Nokia, vlastné

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.