Spoločnosť HMD Global, výrobca telefónov Nokia, oznámila dostupnosť modelu Nokia X30 5G na slovenskom trhu.

Nokia X30 5G je doposiaľ najekologickejší telefón Nokia, ktorý je vyrobený zo 100% recyklovaného hliníka a 65% recyklovaného plastu. Nové ekologicky udržateľné balenie, pravidelné a dlhoročné aktualizácie a rozšírená záruka tak len potvrdzujú záväzok HMD Global byt ohľaduplnou spoločnosťou k životnému prostrediu.

Nokia X30 5G – nízka ekologická stopa a doposiaľ ten najlepší PureView fotoaparát

Nokia X30 5G sa pyšní rámčekom zo 100% recyklovaného hliníka. Zadnú časť telefónu potom tvorí z 65 % recyklovaný plast. To z novinky robí najekologickejší telefón Nokia na trhu. Nezabudlo sa ani na predajné balenie, ktoré je menšie, je 100% certifikované normou FSC a je vyrobené z 94 % z recyklovaných materiálov. Vďaka tomu sa pri doprave znateľne obmedzujú emisie CO2 a celý proces doručenia produktu zákazníkovi je omnoho ekologickejšie.

Novinka ponúka výkonný a moderný procesor Qualcomm Snapdragon 695 5G, ktorý bez problému utiahne náročnejšie hry, pokročilé aplikácie alebo programy pre úpravy fotiek. Nokia X30 5G taktiež prináša doposiaľ najpokročilejšiu PureView zostavu fotoaparátov s hlavným 50MP snímačom s optickou stabilizáciou, umelou inteligenciou a vylepšeným nočným režimom. Pre pohodlné fotenie v obmedzenom priestore poslúži 13MP ultra širokouhlý fotoaparát so záberom 123˚. Oba fotoaparáty sú kryté ochranným sklíčkom Corning® Gorilla® Glass s DX+, ktorý prepúšťa 98 % svetla. Novinkou je aj nová technológia Capture Fusion, ktorá spojuje fotky z hlavného a ultra širokouhlého fotoaparátu do jednej snímky pre čo najlepší výsledok. O kvalitné selfie sa potom stará predný snímač s rozlíšením 16 MPx.

Hlavnou dominantou prednej strany je priestorný FullHD+ AMOLED displej s uhlopriečkou 6,43 ”, 90Hz obnovovacou frekvenciou, technológiou PureDisplay, integrovanou čítačkou odtlačkov prstov a ochranným sklom Corning® Gorilla® Glass Victus™. Nezabudlo sa ani na zvýšenú odolnosť celého telefónu. Nokia X30 5G je odolná voči vode a prachu podľa normy IP67. Dvojdenná výdrž na jedno nabitie je zaistená vďaka vstavanej batérii s kapacitou 4 200 mAh a podporou rýchleho 33W nabíjania.

Cena a dostupnosť

Nokia X30 5G bude v predaji v nasledujúcich dňoch vo farebnom variante Cloudy Blue vo verzii 8/256 GB za odporúčanú cenu 529 EUR.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.