Na Slovensko sa dostane dlho očakávaný smartfón Nokia 5.4. Telefón ponúkne zaujímavé fotografické schopnosti vďaka kvalitnej zostave štyroch fotoaparátov na zadnej strane, moderný vzhľad s priestrelom pre predný fotoaparát, dostatočne výkonný procesor Qualcomm Snapdragon 662 a dvojdennú výdrž na jedno nabitie.

O zabezpečenie osobných dát sa stará rýchla čítačka odtlačkov prstov na zadnej strane zariadenia a technológie rozpoznania tváre.

Moderný škandinávsky design, priestranná obrazovka a dlhá výdrž batérie

HD displej s uhlopriečkou 6,39“ s priestrelom pre predný 16 Mpix fotoaparát ponúka vhodný kompromis medzi veľkosťou a pohodlnosťou pri jeho ovládaní. Vzhľad celého telefónu naviac svojim spracovaním odkazuje na svoje severské korene.

Nokia 5.4 je vďaka batérii s kapacitou 4000 mAh pripravená na náročné používanie, využíva sa aj technológia Adaptive Battery. Tá pomocou zapojenia umelej inteligencie rozumne rozdeľuje výkon na celý čas používania medzi jednotlivé aplikácie a zaistí tak prísun energie podľa aktuálnej potreby.

Štyri fotoaparáty s AI pre kvalitné fotografie a videá

Nokia 5.4 je vhodným parťákom pre všetkých nadšencov do fotografovania. Kvalitná zostava sa skladá zo štyroch fotoaparátov, kedy hlavný snímač disponuje rozlíšením 48 Mpix. Druhý objektív s rozlíšením 5 Mpix a ultra širokouhlým záberom sa postará o kvalitné panoramatické fotky bez toho, aby ste museli robiť pohyby dozadu na zachytenie celej scény. Zostavu objektívov dopĺňa 2 Mpix fotoaparát starajúci sa o hĺbku ostrosti a 2 Mpix makro snímač.

Zaznamenané videá je možné doladiť do posledného detailu vďaka funkcii dofarbenia, ktorá z obyčajného záznamu urobí zaujímavý filmový projekt.

Stále aktuálny systém

Nokia 5.4 používa čistý operačný systém Android, ktorý sa môže pýšiť prísľubom dvoch rokov hlavných aktualizácií systému a troch rokov bezpečnostných aktualizácií. Telefón je naviac pripravený na príchod Android 11.

Nokia 5.4 je na Slovensku dostupná u vybraných predajcov vo verzii s 4 GB RAM a 64 GB úložiskom vo farebnom variante polar night za odporúčanú cenu 189 eur.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.