Uvedenie tohto očakávaného telefónu je doslova predo dvermi.

Spoločnosť OnePlus sa presadila vďaka agresívnej obchodnej stratégii, ktorú využívala od úplného začiatku svojho pôsobenia. Výsledkom boli extrémne dostupné smartfóny, ktoré ponúkali vysoký výkon a veľmi dobrú výbavu. Hoci vtedy nešlo vyslovene o vlajkové telefóny, tak svojich fanúšikov si predsalen našli. Po rokoch sa aj spoločnosť OnePlus musela prispôsobiť trhu a začala uvádzať čoraz drahšie modely. Tie svojou cenou dokonca dorovnali vlajkové telefóny značiek ako Samsung alebo Xiaomi.

OnePlus Nord 2 5GZdroj: TOUCHIT
OnePlus Nord 2 5G

Keďže po čase si chcela spoločnosť OnePlus opäť pripomenúť svoje “začiatky”, tak uviedla modelový rad Nord, ktorého najvýraznejším zástupcom je fantastický model Nord 2. Ako však čas plynie, tak aj tento telefón oproti konkurencii už stráca svoje výhody. Je to spôsobené aj tým, že budúci mesiac uplynú už dva roky od jeho uvedenia, čo je v technologickom svete neskutočne dlhá doba a nie je prekvapením, že fanúšikovia značky si pýtajú nový model.

Dobrou správou však je, že OnePlus čoskoro uvedenie Nord 3. Naznačuje to aj séria renderov / obrázkov vo vysokej kvalite. Nord 3 je vyobrazený dvoch farebných prevedeniach – v modro / zelenom vyhotovení a tmavosivom až čiernom odtieni. Pri pohľade na obrázky je vidieť, že Nord 3 bude mať pomerne tenké rámiky okolo displeja a moderný dizajn.

Z ďalšej výbavy sa v pripravovanom telefóne očakáva veľký 6,74-palcový 120 Hz OLED displej s rozlíšením 1240 × 2772 pixelov, 5000 mAh batéria s podporu 80 W nabíjania, 8 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát, 2 Mpx makro fotoaparát, ako aj 16 Mpx selfie kameru. Zaujímavosťou sú dva LED blesky na zadnej strane.

Určite však nebudú chýbať ani stereo reproduktory a mechanický volič zvukových režimov. Pokým celý technologický svet sa sústredí na uvedenie skladacích telefónov spoločnosti Samsung, tak na uvedenie (prvého) skladacieho telefónu sa pripravuje aj spoločnosť OnePlus.

Pokiaľ sa potvrdí, že Nord 3 bude rebrandovaný OnePlus Ace 2V, tak tento telefón bude vybavený čipovou sadou MediaTek Dimensity 9000, až 16 GB RAM a až 512 GB úložiskom UFS 3.1. Nebude chýbať ani Android 13 s nadstavbou OxygenOS 13.

Aj keď OnePlus Fold bude predstavený až v auguste, tak nie je vylúčené, že Nord 3 bude predstavený o niečo skôr.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.