Predstaví sa iba pár dní po skladacích modeloch spoločnosti Samsung.

Pokým celý technologický svet sa sústredí na uvedenie skladacích telefónov spoločnosti Samsung, tak na uvedenie podobného zariadenia sa pripravuje aj spoločnosť OnePlus. Pokým CEO spoločnosti OnePlus Pete Lau uviedol, že prvé skladacie zariadenie značky príde v 3. štvrťroku, tak portál GSMArena prináša ďalšie zaujímavé detaily.

Pravdepodobne najdôležitejšou je správa, že predstavenie prvého skladateľného zariadenia spoločnosti sa pravdepodobne uskutoční v New Yorku už v prvej polovici augusta. Táto informácia naznačuje, že skladacia novinka od OnePlus bude uvedená približne dva týždne po tom, čo Samsung predstaví vlajkové duo Galaxy Z Fold5 a Galaxy Z Flip5

Oppo Find NZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Oppo Find N

Pokiaľ zoberieme v úvahu aj fakt, že za spoločnosťou OnePlus stojí Oppo, tak nie je vylúčené, že OnePlus dokáže aj z tejto pozície zaujať. Stále však ide o pomerne odvážny krok. Dôležité je aj to, že skladacie zariadenie spoločnosti OnePlus bude dostupné globálne, čiže aj na Slovensku. Do celej skladačky dobre zapadá aj jedna zaujímavá informácia, ktorá môže byť tým pomyselným esom v rukáve.

Oppo v auguste údajne predstaví model Find N3, ktorý bude určený iba pre čínsky trh, a práve OnePlus Fold by mohol byť globálnou verziou tohto smartfónu. Je to dobrá správa aj z toho dôvodu, že skladacie zariadenie tohto typu na slovenskom trhu chýba a určite dokáže osloviť veľké množstvo potenciálnych zákazníkov. Nás v redakcii oslovila už prvá generácia Oppo Find N, a takisto aj verzia Oppo Find N2 Flip, čiže model Find N3, a následne jeho globálna verzia od OnePlus, môže byť skutočne “zásah do čierneho”.

OPPO Find N2 FlipZdroj: TOUCHIT.sk
OPPO Find N2 Flip

O Oppo Find N3 sa hovorí, že dostane 8-palcový hlavný skladací displej s rozlíšením QHD+ spolu so 6,5-palcovou vonkajšou obrazovkou s rozlíšením FHD+. Obidva panely by mali podporovať 120 Hz obnovovaciu frekvenciu. O vynikajúci výkon sa postará čipset Snapdragon 8 Gen 2, až 16 GB pamäte LPDDR5 RAM a až 512 GB úložiska UFS 4.0. Po softvérovej stránke je potrebné očakávať Android 13 s nadstavbou OxygenOS 13.1.

Oppo Find N3, teda aj OnePlus Fold, by mal do výbavy dostať aj 4 800 mAh batériu s podporou 80 W káblového nabíjania, 50 Mpx hlavný fotoaparát s optickou stabilizáciou, 48 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát, 32 Mpx periskopový teleobjektív a dva selfie fotoaparáty s rozlíšením 32 Mpx.

Pri pohľade na tieto parametre je teda vidieť, že sa máme na čo tešiť.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.