Jeho predstavenie sa očakáva v lete.

Prvý smartfón tejto mladej značky zaznamenal veľký úspech už len tým, že je dostupný (takmer) celosvetovo, čiže nie je problém si ho kúpiť aj na Slovensku. Napríklad u operátorov. Model Nothing Phone (1) má síce veľmi dobre zvolenú výbavu, ale jeho prednosťou je jedinečný priehľadný dizajn. Pred pár týždňami sa už začali objavovať prvé správy o nástupcovi tohto telefónu, pričom sprievodné informácie tvrdili, že Nothing Phone (2) tentokrát dostane aj poriadne výkonný čipset, čím sa zaradí medzi najvýkonnejšie smartfóny na trhu. 

Pokým si viacerí v tomto modeli želali čipovú sadu Snapdragon 8 Gen 2, tak nakoniec sa potvrdili naše úvahy o lacnejšej verzii Snapdragon 8+ Gen 1. Aj tá však pripravovanej novinke poskytne vysoký výkon, ale cena nevyletí do závratných výšin aktuálnych vlajkových lodí. Cena je dôležitá aj preto, že Phone (2) bude iba druhým telefónom stále pomerne neznámej značky. Nothing sa musí stále sústrediť na atraktívnu cenu, inak sa nepresadí.

Jedno je však isté. Carl Pei, človek stojaci za značkou Nothing, a bývalý člen vedenia spoločnosti OnePlus, si zo svojho bývalého pôsobiska priniesol marketingové návyky, ktoré sú jednoduché a fungujú. Potvrdzuje to aj správa, ktorá sa síce tvári byť nová, ale opakuje iba to, čo už bolo dávno povedané.

Pokým očakávané predstavenie Nothing Phone (2) malo podľa starších informácií prebehnúť v 3. kvartáli tohto roka, tak spoločnosť oficiálne iba oznámila, že tento telefón príde na trh v lete. K tomuto oznámeniu bola vydaná aj upútavka, ktorá bola zverejnená na Twitter účte spoločnosti Nothing. Je však potrebné podotknúť, že nový teaser odkrýva aj kúsok tela smartfónu. Spoločnosť teda začína komunikovať blížiace sa predstavenie pravdepodobne jej najdôležitejšieho smartfónu, keďže Nothing to v silnej konkurencii nemá vôbec jednoduché.

Nothing phone (1)Zdroj: GSMArena
Nothing Phone (1)

Hoci upútavka toho až tak veľa neprezrádza, tak sa zdá, že Nothing s jedinečným dizajnovým rukopisom nebude príliš experimentovať a skôr sa bude sústrediť na detaily. V upútavke na Nothing Phone (2) pomerne zaujímavo vyznieva aj označenie “prémiový”. Je totiž veľmi ťažké si predstaviť, že zariadenie vyššej triedy bude konkurovať najlepším telefónom na trhu, akými sú napríklad Samsung Galaxy S23 Ultra alebo iPhone 14 Pro Max. To je priam nemožné. 

Nechajme sa teda prekvapiť, čím chce Carl Pei šokovať tentokrát. Vzhľadom na to, že Nothing Phone (2) má byť predstavený “niekedy v lete”, je veľmi pravdepodobné, že v nasledujúcich týždňoch sa o tomto telefóne dozvieme ďalšie detaily.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.