Cena a dizajn zostávajú záhadou.

O pripravovanom smartfóne strednej triedy boli zverejnené viaceré detaily, vrátane skutočných fotografií. Okrem nich sa na verejnosti objavil aj render, ktorý na základe dostupných informácií znázorňoval dizajn Nothing Phone (2a). S odstupom času môžeme konštatovať, že tento render pravdepodobne skutočne odkrýva dizajn tohto telefónu, čo naznačilo aj oficiálne video spoločnosti Nothing, ktorá sa prvýkrát venovala pripravovanému modelu Phone (2a).

Nothing Phone (2a) dostal dátum predstaveniaZdroj: Nothing
Dátum predstavenia Nothing Phone (2a)

Hoci v 10-minútovom videu neodzneli niektoré očakávané informácie, tak spoločnosť konečne potvrdila, že predstavenie telefónu Phone (2a) sa bude konať 5. marca 2024. Zástupcovia spoločnosti vrátane Carla Peia potvrdili, že pre svoju komunitu chcú priniesť skutočne špeciálne zariadenie, ktoré sa bude líšiť od vlajkového Nothing Phone (2) predovšetkým podstatne nižšou cenou. 

Už včerajšia upútavka na oficiálne video spoločnosti Nothing naznačovala, že Phone (2a) nebude predstavený 13. februára. Zároveň sme však očakávali, že vo videu sa objaví aspoň malá časť tohto telefónu odkrývajúca dizajn, čo sa však nestalo. Najhodnotnejšou informáciou o modeli Phone (2a) tak aj naďalej zostáva marcový dátum jeho predstavenia.

Nothing Phone (2a) renderZdroj: Akshay
Nothing Phone (2a) render

Predpokladá sa, že Nothing Phone (2a) bude dostupný celosvetovo, čiže aj na Slovensku. Na toto tvrdenie si však budeme musieť počkať, pokým ho spoločnosť Nothing oficiálne nepotvrdí. Na druhej strane, nie je známa ani oficiálna cena. Spoločnosť však informovala, že Phone (2a) bude lacnejší ako Phone (1), ktorý v čase uvedenia na Slovensku stál 469 eur za verziu 8/128 GB.

Keďže do oficiálneho predstavenia zostávajú takmer tri týždne, očakávame, že spoločnosť Nothing už čoskoro o modeli Phone (2a) zverejní ďalšie zajímavé informácie. 

Zdroj: PhoneArena, Nothing

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.