Obsahuje zabudované pohybové senzory, ktoré dokážu inteligentne analyzovať svoje okolie.

Pod pojmom inteligentná žiarovka sa dnes označujú svietidlá, ktoré môžete prepojiť s inými inteligentnými objektami v domácnosti alebo ich môžete ovládať a automatizovať pomocou mobilnej aplikácie. Spoločnosť HTC chce dať tomuto segmentu nový význam.

HTC experimentuje s inteligentnou žiarovkou, ktorá v sebe obsahuje viacero senzorov. Väčšinu z nich HTC využíva aj vo svojich okuliaroch pre virtuálnu realitu HTC Vive a teraz sa spoločnosť rozhodla zabudovať ich do žiarovky. Koncept inteligentnej žiarovky spočíva v tom, že senzory dokážu rozpoznať, ak človek v miestnosti spadne alebo ak príliš dlho sedí, leží či je zaseknutý. Vďaka kombinácii pohybových senzorov a zadefinovaných pravidiel môže žiarovka následne upozorniť blízkych na naliehavú situáciu.

Inteligentná žiarovka od HTC sa aktuálne nachádza v štádiu patentovania, takže zatiaľ nie je známe, kedy a či sa vôbec dostane na trh. Spoločnosť si však zaslúži pochvalu za experimentovanie s technológiami, ktoré doteraz využívala iba v okuliaroch pre virtuálnu realitu. Tieto technológie môžu mať očividne aj iné využitie a eventuálne môžu naozaj pomôcť zachraňovať životy.

Patent spoločnosti HTC

Zdroj: MSN

Prečítajte si aj:

Inteligentné svietidlá Philips Hue na viacero spôsobov

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit