Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Chystáte sa do Paríža? Neobíďte prestížny parížsky showroom na Champs-Elysées.

Nájdete tam dve skutočné motoristické lahôdky – drevený koncept Setsuna a Toyota S-FR. Obidve vozidlá si môžete pozrieť do konca júna tohto roku.

Setsuna – okamih  zachytený v dreve

Tento koncept predstavili počas Týždňa dizajnu v Miláne v apríli 2016 a následne získala  Grand Prix za kreativitu na tohtoročnom Festival Automobile International vo Francúzsku.  Experimentálny model je zhotovený takmer výlučne z dreva a je schopný jazdy vďaka elektromotoru.

Pri čelnom pohľade má vozidlo tvar osemuholníka. Zboku alebo zhora sú jeho línie usporiadané do oválu. Preto Setsuna vzhľadom trochu pripomína loď. Na spájanie dreva bez klincov či skrutiek poslúžili tradičné japonské techniky okuriari a kusabi. Umožňujú dokonca čiastkovú výmenu prevodoviek, keď sa optrebujú. Každý detail bol spracovaný s mimoriadnou starostlivosťou v súlade s tradičným japonským spracovaním dreva.

S-FR Concept – pre mládež ktorá miluje motoršport

Výrazná žltá karoséria prototypu športového kupé pre mladých vodičov nikoho nenechá ľahostajným Showroom Le Rendez-Vous Toyota je plný atraktívnych modelov, no tento určite neunikne pozornosti návštevníka. Automobil prvýkrát predstavili na autosalóne v Tokiu  v októbri 2015 a je pokračovateľom tradície malých a cenovo dostupných kupé, ktoré prinášajú skutočný pôžitok z jazdy. Je o čosi menší ako GT86 – sériové kupé Toyoty – ale jeho ovládanie je rovnako stabilné, ľahké a príjemné, určite aj vďaka zadnému pohonu.    S-FR svojím vzhľadom nadväzuje na prvé športové modely Toyoty – Sports 800 i 2000GT, aj na  slávnu Supra.

Setsuna a S-FR sú vystavené na prízemí, hneď vedľa Priusa Plug-in Hybrid, elektrických mikroautíčok i-Road a COMS, rozrezaného modelu Auris Touring Sports, ktorý demonštruje systém hybridného pohonu. Na poschodí je výstava venovaná Toyote Yaris, ktorú vyrábajú vo Francúzsku. Nájdete tu dva exempláre nového modelu po faceliftingu v špičkových verziách výbavy, ktoré boli ozdobou stánku výrobcu na autosalóne v Ženeve.  Vedľa nich sú prezentované všetky generácie mestskej Toyoty ako aj impozantný Yaris WRC, ktorý v tomto roku debutoval na Majstrovstvách sveta v rely a priniesol značke víťazstvo v Rely Švédska a druhé miesto v Rely Monte Carlo.

Showroom Le Rendez-Vous Toyota je otvorený 7 dní v týždni do neskorých večerných hodín.

Značky: