Nové vydanie TOUCHIT už čoskoro dostanete v novinových stánkoch. Kvôli menším problémom s distribúciou časopis mešká, no veríme, že vám to vykompenzujeme skvelým obsahom, ktorý sme tento mesiac pripravili. Navyše naši predplatitelia už môžu aktuálne vydanie čítať cez našu aplikáciu. Ak ste predplatiteľ, máte na elektronický prístup automatický nárok. Aktivujte si aplikáciu tu. Časopis samozrejme poputuje aj do vašich schránok.

V novom vydaní prinášame reportáž o tom, aké novinky pripravujú Google a Microsoft. Zhrnuli sme najdôležitejšie trendy z ich prezentácie a tiež hodnotíme, ako sa pod vplyvom týchto spoločností mení celý svet. Nachystali sme aj nový seriál o televízoroch. Venovať sa v ňom budeme vývoju televízorov od roku 1927 až po súčasnosť. Zistíte ako vyzerali televízory v minulom storočí, čo sa u nás predávalo a na čo sme čakali v radoch. Navyše sme k tomuto seriálu pripravili aj vedomostný test v ktorom môžete vyhrať reproduktor JBL.

Otestovali sme bezdrôtové Qi nabíjačky. Prečítať si môžete, ako obstáli v teste nabíjačky rôznych cenových pomerov. Nezabudli sme ani na milovníkov smartfónov. V našom teste smartfónov s Androidom Oreo a špeciálnymi edíciami One a Go sa dočítate, aké sú naše dojmy z týchto telefónov a zároveň si pozrieť aj ich výkon v teste.

Horúcou témou posledných dní je práve GDPR. V našom článku Prečo potrebujeme GDPR a ďalšie zmeny ako soľ sa dočítate prečo sú takéto zmeny potrebné a prečo je doslova nutné týmto smerom pokračovať.

Ak máte počítač s Windowsom s najväčšou pravdepodobnosťou už máte nainštalovanú aj veľkú aprílovú aktualizáciu a my vám v našom článku s povieme, ako ju využijete naplno. Dozviete sa, na čo je dobrá časová os, asistent na lepšie sústredenie sa a ako jednoducho zdieľať súbory medzi známymi.

To však nie je všetko. Nachystali sme pre vás aj softvér Ashampoo Snap 2018 na zaznamenávanie obrazovky a to úplne zadarmo a aj skvelé súťaže o atraktívne ceny.

Nové vydanie už môžu naši predplatitelia čítať na svojom smartfóne či tablete a v týchto dňoch ho dostanú do svojich poštových schránok. Na vás ostatných bude čakať v novinových stánkoch iba za 1,99 eura, alebo si môžete objednať predplatné v našom eshope

To však nie je všetko, čítajte ďalej, čo všetko za dozviete v najnovšom čísle TOUCHIT. TOUCHIT je moderný časopis, pre ľudí, ktorí milujú technológie tak ako my v redakcii.

Vývoj a budúcnosť televízorov, 1. časť

Televízory sú prístroje, ktoré nájdete takmer v každej domácnosti. Je to centrum obývačky, miesto stretnutia ľudí. Existujú rodiny, ktoré namiesto neho používajú projektor, notebook, tablet či smartfón, ale je to skôr výnimka. Súčasný televízor je pritom skôr počítač s veľkým displejom, na rozdiel od minulosti, keď to bol v podstate izolovaný prístroj. Práve o vývoji televízorov je náš seriál. Budeme sa v ňom zaoberať históriou vývoja televízorov, aký je súčasný stav a povieme si, kam vlastne smerujú.

Aké novinky pripravujú Google a Microsoft?

Začiatkom mája sa uskutočnili dve veľké vývojárske konferencie spoločností Google a Microsoft. Obaja technologickí giganti na nich vyložili svoje karty a prezradili, aké novinky chystajú na tento rok. Veľkú trojku uzatvorí Apple začiatkom júna, reportáž z jeho konferencie nájdete v budúcom vydaní magazínu TOUCHIT.

Test bezdrôtových Qi nabíjačiek

Každý rok nám výrobcovia rôznych elektronických zariadení, najmä smartfónov dávajú najavo, že káble sú minulosťou a budúcnosť patrí bezdrôtovým prenosom. To neplatí iba pre prenos hudby a médií, ale aj pre nabíjanie.

Smartfóny s Android Oreo a špeciálnymi edíciami One a Go

V tomto teste je to samá novinka a tým nemyslíme len samotné smartfóny. To považujeme za samozrejmosť. Už menšia je to, že všetky majú Android 8.0, teda zatiaľ najnovší operačný systém od Googlu. A aby toho nebolo málo, máme tu tri smartfóny so špeciálnymi edíciami Androidu. Nejde o žiadne výstrelky, ale o samotný prísľub Googlu. Tieto modely majú garantovanú podporu a okrem iného tu nie sú ani žiadne aplikácie tretích strán.

TOUCHIT je moderný časopis, pre ľudí, ktorí milujú technológie tak ako my v redakcii. Nové vydanie na vás čaká v novinových stánkoch iba za 1,99 eura, alebo si môžete objednať predplatné cez náš eshop.

Značky: