Carl Pei sa pripravuje na uvedenie smartfónu aj pod značkou Nothing.

Snahy Carla Peia (ex-OnePlus) potvrdzujú jeho “tajuplné” príspevky na Twitteri, na ktoré reagovali aj oficiálne účty Android a Snapdragon. To naznačuje, že Pei so svojou novou značkou sa skutočne snaží uchytiť aj na poli smartfónov. O možnom predstavení Nothing smartfónu sme pritom počuli už na jeseň 2021.

Nové správy naznačujú, že spoločnosť Nothing tento rok uvedie na trh smartfón, ktorý bude poháňať čipová sada Snapdragon. O spolupráci s Qualcommom sme sa však dozvedeli už skôr, pričom veľmi zaujímavým krokom bola aj kúpa značky Essential, ktorú založil “otec Androidu” Andy Rubin. Aj tento obchod už skôr dával tušiť, že Nothing nezostane iba pri audio produktoch.

Carl PeiZdroj: PocketNow
Carl Pei z čias OnePlus

Vo zverejnených príspevkoch Pei uvádza heslá ako napríklad „Späť na Android“ a „Android 12 je pekný„. Na základe toho, že na Peiove príspevky odpovedali oficiálne účty Android a Snapdragon môžeme predpokladať, že spoločnosť Nothing získala silné partnerstvo. Okrem toho sa Pei pýtal aj na obľúbené Android nadstavby, čo by mohlo naznačovať, že tou najlepšou sa pri vývoji nového smartfónu inšpiruje.

Každopádne je viac ako isté, že je ešte priskoro špekulovať o smartfóne Nothing. Aj keď o ňom zatiaľ nepoznáme žiadne detaily, je viac ako isté, že Pei zúžitkuje svoje dlhoročné skúsenosti z pôsobenia v spoločnosti OnePlus.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.