Nové vydanie časopisu TOUCHIT prichádza. Predplatitelia si ho už teraz môžu prednostne čítať elektronicky prostredníctvom aplikácie na Android alebo Apple iOS. V stánkoch ho nájdete po Veľkej noci.

V novom čísle sa pozrieme na nového legionára v službách Lenovo, nadupaný herný notebook Lenovo Legion Y720. Vydáme sa aj na predstavenie najnovšej vlajkovej lode Samsung Galaxy S8. Pozrieme sa aj na projekt Google Loon, vďaka ktorému chce Google rozšíriť internet do všetkých kútov sveta. Ako to funguje a budú balóny s internetom naozaj všade?

Odporúčame aj skvelý príbeh utajovaného dátového úložiska sveta – NAND flash. Čo je za týmto úložiskom a dá sa vyhnúť jeho používaniu?

V tomto čísle TOUCHIT sme nezabudli ani na redakčné testy. Vyskúšali sme si ZEON Smart Domov, inteligentnú domácnosť od ZSE, ktorá je už dostupná v predaji. Má zmysel tieto produkty využívať a na čo sú užitočné? Otestovali sme aj kompaktné slúchadlá do ulíc, reproduktory do prírody a na záhradu, ale aj elektrobicykel pre začiatočníkov. Dokonca u nás nájdete aj test telefónov s klasickou klávesnicou, pretože stále jen po týchto zariadeniach dopyt.

Tento mesiac si náš kolega vyskúšal definitívny prechod z Windows na macOS. Ako to zvládol a s čím všetkým sa musel popasovať si prečítate v novom čísle TOUCHIT. Samozrejme s množstvom užitočných tipov čo vás pri takomto prechode čaká. Aj toto vydanie TOUCHIT je nabité informáciami a tipmi pre Microsoft Office či Windows. Prinášame aj softvér pre čitateľov zadarmo. Môžete si stiahnuť mesačnú licenciu antivírusového riešenia ESET, ale aj Ashampoo ZIP Free.

Teraz môžete dokonca vyhrať smartfón Lenovo Moto G5 či bezdrôtový LED reproduktor Trust. Zapojte sa do našich súťaží tu>>

To však nie je všetko, čítajte ďalej, čo všetko za dovziete v najnovšom čísle TOUCHIT. TOUCHIT je moderný časopis pre moderných ľudí, ktorí milujú technológie tak ako my v redakcii. Nové vydanie na vás čaká v novinových stánkoch iba za 1,99 eura, alebo si môžete objednať výhodné predplatné a teraz aj s púzdrom na tablet zadarmo>>

Pozrite si kompletný obsah vydania:

 

Samsung Galaxy S8 – prichádza nová éra smartfónov?

Na predstavenie telefónov Samsung Galaxy S8 a S8+ sme cestovali do Londýna spolu so skupinou youtuberov a partnerov firmy Samsung. Predstavenie sa konalo súčasne v New Yorku a v Londýne, časový posun to totiž umožňoval. Samsung si pritom za hlavné miesto predstavenia svojej vlajkovej lode tentoraz nevybral konferenciu MWC v Barcelone, ale Spojené štáty. Ako iste viete, práve tu sídli jeho hlavný konkurent (ale aj obchodný partner) – spoločnosť Apple.

Internet do všetkých kútov sveta

Ambiciózny a na prvý pohľad možno trochu šialený projekt Googlu je pripravený na uvedenie do prevádzky. V ceste mu však už nestoja technologické problémy, ale tie právne. Ako je na tom projekt Loon dnes, po niekoľkých rokoch dobrodružného vývoja?

ZEON Smart Domov: Testovali sme inteligentnú domácnosť od ZSE

V minulom vydaní magazínu TOUCHIT sme priniesli podrobnú recenziu riešenia Magenta SmartHome od Slovak Telekomu. Konkurencia na seba nenechala dlho čakať a hoci nejde o riešenie priamo od iného operátora, ZEON Smart Domov je ďalším prírastkom do portfólia inteligentných domácností.

Super smartfóny

V tomto teste sme proti sebe postavili dva telefóny, ktoré sú vo svojom modelovom rade považované za vlajkové lode. Na jednej strane je tu Huawei P10, ktorý chce zaujať najmä duálnym fotoaparátom, na strane druhej tu je Nubia Z11, ktorá má bezokrajový displej. Oba telefóny sú zaujímavé aj inými vlastnosťami, a tak výborne demonštrujú možnosti zariadení v high-end triede.

Reproduktory do prírody a na záhradu

V čase, keď sa dajú vytiahnuť päty von bez toho, aby sme zmrzli, si mnohí so sebou berú obľúbenú hudbu. Na výlety, na opekačku, na bicykel alebo na chatu či len tak ku bazénu. Nemusíte mať však bazén na to, aby ste reproduktory z nášho testu využili. Nie sú to ani vyslovene reproduktory na vonkajšie použitie. Sú odolné, ale stále si zachovávajú obývačkový dizajn. Dobre budú vyzerať aj vedľa notebooku alebo na poličke.

Kompaktné slúchadlá do ulíc

Všimli ste si aktuálny trend? Malé štupľové slúchadlá s bezdrôtovým pripojením? Tie sa totiž čoraz častejšie objavujú v portfóliu výrobcov. Najmä však v rôznej podobe. Už to nie sú len masívne modely s nejakou aretáciou poza ucho. Tá bola mimochodom pre mnohých nepríjemná. Výrobcovia sa poučili a prinášajú trochu iné koncepty. Napríklad s plastovým oblúkom vedeným poza krk alebo len s káblovým či gumovým prepojením.

Ako prežiť prechod z Windows na MacOS?

Pokračujeme v sérii prechodov z jednej platformy na druhú. Keďže som začiatkom tohto roka potreboval vymeniť starú techniku za novú, na rad prišiel aj nový notebook. Najprv to bol telefón a voľba padla na iPhone. Teraz to je notebook a voľba padla na MacBook. Na tom niečo bude! Nie, nie som „Apple ovca“, s týmito produktami mám úplne prvú skúsenosť. Tajomstvo spočíva v tom, že tieto zariadenia fungujú odlišne, ako som bol doteraz zvyknutý, sú intuitívnejšie a stabilnejšie. Takáto výrazná zmena vyžaduje určitú dávku odvahy a premýšľania nad prioritami. Základná otázka pri prechode je – ako zariadenie používam, čo používam, kde ho používam a ako to môžem zjednodušiť.

TOUCHIT je moderný časopis pre moderných ľudí, ktorí milujú technológie tak ako my v redakcii. Nové vydanie na vás čaká v novinových stánkoch iba za 1,99 eura, alebo si môžete objednať výhodné predplatné a teraz aj s púzdrom na tablet zadarmo>>