Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Lenovo oznamuje dostupnosť notebooku ThinkPad X1 Fold. Zákazníci si ho budú môcť zaobstarať od decembra tohto roku za cenu začínajúcu od 4 979 eur vrátane DPH1.

Toto zariadenie je navrhnuté tak, aby svojim užívateľom ponúklo plný výkon počítača s veľkým 16,3 palcovým ohybným displejom a zároveň si zachovalo mimoriadnu prenosnosť, ktorú umožňuje design skladacieho displeja.

ThinkPad X1 Fold, ktorý bol prvýkrát predstavený v septembri 2022, prešiel komplexným procesom testovania reálnymi užívateľmi, ktorého výsledkom je niekoľko postupných vylepšení, ktoré naďalej zlepšujú užívateľský zážitok v súlade s kvalitou a funkčnosťou, ktorými je značka ThinkPad preslávená. Zmien sa napríklad dočkali niektoré zvukové a obrazové funkcie, došlo k nastaveniu hladšieho prepínania režimov a vylepšeniu použiteľnosti tlačidla TrackPoint.

Lenovo ThinkPad X1 FoldZdroj: Lenovo
Lenovo ThinkPad X1 Fold

Funkcia Computer Vision2 ponúkne pomocou ovládača Visual Sensing Controller s podporou umelej inteligencie od spoločnosti Intel bezproblémovú detekciu ľudskej prítomnosti a automatické zamykanie pri odchode od počítača pre väčšie zabezpečenie a lepšiu správu batérie a jej výdrže. Proces testovania taktiež umožnil vykonať drobné kozmetické vylepšenia pre ďalšie zvýšenie odolnosti testovanej podľa štandardov Mil-Spec. Viac informácií o procese testovania a vylepšeniach nájdete v blogovom príspevku, ktorého autorom je Jerry Paradise, viceprezident sekcie Commercial Portfolio a Product Management v spoločnosti Lenovo.

ThinkPad X1 Fold prináša 16,3 palcový OLED displej s rozlíšením 2560×2024 a ponúkne až 32GB LPDDR5 pamäť s viac ako 1TB SSD úložiskom. Navyše je dodávaný v balení úplne vyrobenom z materiálov bez využitia plastov3 . Notebook poháňa procesor Intel, ktorý dynamicky nastavuje spotrebu energie a má predinštalovaný operačný systém Windows 11. V kombinácii s mimoriadnou konektivitou Wi-Fi 6E a voliteľným 5G pripojením je ThinkPad X1 Fold výkonným a všestranným prenosným zariadením, ktoré je možné pohodlne používať ako primárny počítač v práci, doma alebo kdekoľvek inde.

Notebook ThinkPad X1 Fold bude na Slovensku dostupný od decembra tohto roku na webových stránkach lenovo.com a u vybraných predajcov zariadení Lenovo s cenou začínajúcou od 4 979 eur vrátane DPH.

Značky: