Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Platby účtov a faktúr sú odteraz ešte jednoduchšie. ČSOB prináša novinku na trhu, tzv. skener faktúry. Klienti vďaka tejto užitočnej inovácii zaplatia svoje faktúry aj bez potreby kopírovania údajov z e-mailu, či ich tlačenia. Nie je to ale jediná novinka, ktorú nájdu užívatelia v mobilnej aplikácii ČSOB SmartBanking. Po novom si klienti môžu jednoducho a rýchlo vybaviť už aj spotrebný úver alebo  previesť peniaze zo sporiaceho účtu či kreditky cez víkend a sviatky. 

„Skener faktúry“ je nová funkcia mobilnej aplikácie ČSOB SmartBanking, vďaka ktorej klient veľmi jednoducho prenesie platobné údaje z .pdf faktúry, doručenej do mailovej schránky telefónu, priamo do platobného príkazu. Skener faktúry sa spustí automaticky, keď klient nazdieľa doručenú faktúru v .pdf formáte do aplikácie,“ vysvetľuje riaditeľka Odboru retailového segmentu ČSOB Andrea Lazar.

Ak faktúra obsahuje QR kód, všetky údaje z neho sa automaticky prenesú do platobného príkazu, ktorý stačí už iba jednoducho potvrdiť. V opačnom prípade (faktúra bez QR) si klient  potrebné údaje veľmi jednoducho naskenuje bez potreby preklikávať sa medzi emailom a aplikáciou (viac v priloženom videu). Riešenie je rýchle, jednoduché a bezpečné. Klienti pracujú s faktúrou priamo v aplikácii a zároveň vďaka tomu eliminujú preklepy a chyby pri prepisovaní. Novinka šetrí aj životné prostredie, keďže klienti faktúry neraz tlačili, aby si platobné údaje následne skenovali z papiera,“ dodáva Andrea Lazar.

Spotrebný úver cez ČSOB SmartBanking je ešte rýchlejší

Aplikácia ČSOB SmartBanking už dávnejšie ponúka možnosť zriadiť si spotrebný úver. Teraz však prichádza s novinkou, ktorá umožní dokončiť celú žiadosť bez návštevy pobočky alebo podpisovania zmluvnej dokumentácie  prostredníctvom kuriéra. „Klient podpíše všetko potrebné priamo v aplikácii  a už v rámci toho istého dňa môže načerpať finančné prostriedky,“ zdôrazňuje Andrea Lazar.

Prevody aj cez víkendy a sviatky

Neraz sa stáva, že počas víkendu alebo sviatku potrebuje klient väčšiu hotovosť, ktorú však nemá k dispozícii na svojom bežnom účte. Tento problém vyrieši Ďalšia novinka. Aplikácia ČSOB SmartBanking klientom ponovom umožňuje prevod finančných prostriedkov zo sporiaceho účtu či kreditnej karty aj počas nebankového dňa. Užívateľ si prepošle prostriedky na svoj bežný účet a okamžite ich má k dispozícii. Dosiaľ platilo, že ak prevod realizovali počas víkendov a sviatkov, peniaze mali k dispozícii v najbližší bankový deň. Vďaka najnovšej aktualizácii ČSOB SmartBanking ich budú mať na bežnom účte hneď, aj počas tzv. nebankových dní.

Najnovšiu verziu aplikácie ČSOB SmartBanking nájdu používatelia OS Android aj iOS na oficiálnych marketoch.

Značky: