Vyrobia ich LG a Huawei.

Google chce do konca tohto roka uviesť na trh dva smartfóny značky Nexus. Jedno zariadenie údajne pripravuje LG, druhé vyrobí Huawei. Práve spolupráca so spoločnosťou Huawei sa v posledných týždňoch spomína často.

Počet pripravovaných Nexusov môže byť pre niekoho prekvapením. Vždy sme boli zvyknutí na jeden nový model. Google sa však poučil a vie, že nie všetci preferujú veľký displej, ktorý ponúka aj najnovšia generácia Nexus 6. Preto zvažuje rovnakú stratégiu, akú využil Apple v prípade iPhonu 6 (Plus). Dva modely s rozličnou uhlopriečkou displeja.

Model, ktorý vyvíja LG, by mal ponúknuť 5,2-palcový displej. Huawei má na starosti výrobu phabletu s 5,7-palcovou obrazovkou. Táto verzia ponúkne QHD rozšlíšenie 2560 × 1440 a kovové telo. Súčasťou výbavy bude procesor Snapdragon 820. Snímač odtlačkov prstov je samozrejmosťou, keďže Android M tento komponent natívne podporuje. USB-C nebude takisto chýbať. Veľmi podobnú, resp. rovnakú výbavu, očakávame aj v prípade menšej verzie od LG.

Telefóny sa dostanú na trh koncom roka. Predpokladáme november, pretože vtedy by mal Google vydať finálnu verziu operačného systému Android M.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit