Čipová sada bude mať označenie Snapdragon 8 Gen 1 Plus.

Rok 2022 bude v znamení čipsetu Snapdragon 8 Gen 1, ktorý sa dostane na väčšinu vlajkových smartfónov rôznych výrobcov. Najnovšie správy z portálu TechRadar naznačujú, že nástupca tejto čipovej sady príde tento rok oveľa skôr, ako sme očakávali. 

Zdroj informuje, že na sociálnej sieti Weibo sa objavila správa, ktorá tvrdí, že spoločnosť Qualcomm chce urýchliť každoročný cyklus uvádzania. To v konečnom dôsledku zabezpečí aj častejšie vydávanie nových vlajkových smartfónov.

Na výrobe čipovej sady Snapdragon 8 Gen 1 Plus sa bude tentokrát podieľať spoločnosť TSMC, ktorá údajne už dostala pokyn na jeho produkciu. Pôvodne sa uvedenie tejto čipovej sady očakávalo až v druhej polovici roka 2022. To aj naznačuje, že nové smartfóny s vlajkovým čipsetom Snapdragon 8 Gen 1 Plus budú predstavené už onedlho.

Tchajwanský TSMC vyrába čipy napr. pre Apple. Zdroj: AppleinsiderZdroj: Appleinsider
Taiwanský TSMC vyrába čipy aj pre Apple

Aktuálnu generáciu Snapdragon 8 Gen 1 vyrába spoločnosť Samsung, ktorá tento čip už použila aj v nedávno predstavenej sérii Galaxy S22 pre vybrané trhy. Vo výkone novinky sa však oproti aktuálnej generácii Snapdragon 8 Gen 1 neočakáva veľký nárast. Aj keď zatiaľ nepoznáme podrobné technické parametre vieme, že aj táto čipová sada bude vyrobená 4nm výrobným procesom.

Naše očakávanie môžeme odvodiť aj od minuloročnej generácie, kedy model 888 Plus bol iba o 5 % výkonnejší, pričom v spravovaní AI sa výkon zvýšil o 20 %. To znamená, že okrem odstránenia existujúcich problémov sa v niektorých prípadoch výkon zvýši, inde iba optimalizuje.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.