Naznačuje to FCC certifikácia.

Federal Communications Commission (FCC) je americká organizácia, ktorá schvaľuje každé zariadenie, využívajúce bezdrôtovú komunikáciu. Jedným z čerstvých žiadateľov o schválenie je spoločnosť NVIDIA so svojim novým tabletom. Jeho rozmery sú podobné, aké má aktuálny SHIELD Tablet.

Predpokladáme, že NVIDIA pripravuje nástupcu existujúceho modelu. Výrobca ho uviedol na trh v dvoch verziách – pôvodný SHIELD Tablet nahradil po roku mierne vylepšený model SHIELD Tablet K1, ktorý odstránil niektoré z hlavných nedostatkov originálu. NVIDIA mala problémy najmä s labilnou konštrukciou a hrozilo aj riziko vzplanutia batérie, hoci k tomu nikdy neprišlo.

Výrobca sa však poučil a s veľkou pravdepodobnosťou pripravuje nový model. Sme zvedaví na jeho parametre a najmä výdrž batérie. Procesory NVIDIA Tegra K1 majú vynikajúci grafický výkon, ale s tým súvisí aj veľká spotreba.

O hardvérovej výbave môžeme aktuálne polemizovať. NVIDIA má v zásobe procesor Tegra X1, možno však vyvíja aj energeticky efektívnejší čip. Podľa certifikácie by mal tablet ponúknuť micro USB port, očakávali by sme skôr USB-C konektor.

shield_tablet_2_nowat

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

NVIDIA zlacňuje SHIELD Tablet. Upravuje aj jeho názov

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit