Nová verzia ponúkne operačný systém Android 9.0.

NVIDIA SHIELD TV je skvelý multimediálny prehrávač s operačným systémom Android TV. Ponúka špičkové multimediálne funkcie a aj unikátne herné funkcie. Detailné informácie nájdete v našej recenzii.

NVIDIA prišla s týmto zariadením na trh v roku 2015 a o dva roky vydala jeho menšiu verziu s rovnakým hardvérom. Teraz pripravuje jeho nástupcu – nová verzia sa totiž objavila v zozname zariadení v Google Play Developer Console.

Nový SHIELD TV má kódové označenie mdarcy a využíva operačný systém Android 9.0. Jeho základom je procesor Tegra X1, avšak jeho novšia verzia, ktorá by mala ponúknuť lepšiu energetickú efektivitu a vyššiu frekvenciu grafického čipu v porovnaní s pôvodnou verziou prehrávača SHIELD TV, ktorého kódové označenie je darcy.

Na všetky novinky, ktoré prinesie nový SHIELD TV, si budeme musieť počkať na oficiálne oznámenie. Predpokladáme, že aktualizáciu na Android 9.0 dostane aj pôvodná verzia, ktorá dostáva pravidelné aktualizácie od roku 2015.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Michal odporúča: nVidia SHIELD, zariadenie, ktoré zmenilo môj „pomalý“ televízor na rýchly

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit