Ako prví budú môcť zlepšenú službu využívať aktuálni predplatitelia verzie RTX 3080.

Spoločnosť NVIDIA ohlásila veľkú aktualizáciu cloudovej hernej služby GeForce NOW. Po novom sa jej najvyššia úroveň RTX 3080 premenuje na Ultimate a ponúkne vyšší výkon a zvýšený počet snímkov za sekundu.

K oficiálnemu spusteniu zlepšenej služby má dôjsť koncom januára a ako prví ju budú môcť využívať aktuálni používatelia s predplatným RTX 3080. NVIDIA im automaticky zlepší členstvo na verziu Ultimate, pričom vyšší výkon im bude sprístupnený hneď, ako budú aktualizované servery v ich najbližšom dátovom centre.

Streamovanie bude k dispozícii pri 240 fps vo Full HD, alebo v prípade 4K v 120 fps (doteraz to bolo 60 fps). Podporované majú byť aj ultraširokouhlé monitory.

Novinkou má byť aj zníženie latencie na monitoroch s G Sync na hodnotu okolo 40 milisekúnd vďaka technológii NVIDIA Reflex, ktorú však musí konkrétna hra podporovať. Vďaka nej majú mať hráči pocit „akoby hrali na skutočnom stolnom počítači“.

Služba GeForce NOW bola spustená v roku 2020 a dá sa používať aj bezplatne, avšak s obmedzeniami. Medzi nimi je nutnosť čakať nezriedka aj desiatky minút na voľné herné sloty a maximálne jedna hodina neprerušeného hrania. Platené členstvo stojí 9,99 eura mesačne a Ultimate úroveň 19,99 eura.

Zdroj: Nvidianews.nvidia.com, ilustračné foto

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.