Internetová televízia od O2 chce zaujať dobrou cenou a aj tým, že ju môžete získať bezplatne k O2 SMART Paušálu.

Služba O2 TV nie je na trhu novinkou. Operátor ju na Slovensku spustil v pilotnej prevádzke takmer pred 5 rokmi a po roku ju začal komerčne ponúkať všetkým svojim zákazníkom s O2 Internetom. Začiatkom roka 2021 sa však O2 TV dočkala pomerne výraznej zmeny – pribudla podpora pre inteligentné televízory a zmenila sa cena a zloženie balíčkov.

Rozhodli sme sa preto opätovne službu otestovať a pozrieť sa na jej aktuálny stav k marcu 2021. O2 TV je v novej verzii prehľadnejšia a dostupnejšia. Službu je možné aktivovať bez ohľadu na to, či využívate O2 Internet na doma alebo nie a funguje s akýmkoľvek poskytovateľom internetu.

O2 TV si môžete aktivovať k akémukoľvek O2 programu na faktúru. V praxi to znamená, že ak máte u operátora O2 paušál, môžete si k nemu zobrať aj O2 TV, pričom službu je teoreticky možné získať aj zadarmo. Tomu sa venujeme v samostatnej časti na konci článku.

O2 TV

Vynovená O2 TV. Zdroj: O2

Základ za 5 eur, všetko za 10 eur

O2 TV je k dispozícii v dvoch verziách. Základná verzia sa nazýva O2 TV Mini a obsahuje 15 TV kanálov. Takmer všetky z nich sú v HD rozlíšení, pričom nechýbajú najobľúbenejšie slovenské TV kanály, ako je Jednotka, Dvojka, Trojka, TA3 a rodina kanálov pod hlavičkou Markízy a JOJ.

Kompletný zoznam kanálov v službe O2 TV Mini nájdete na oficiálnom webe O2. Služba je spoplatnená mesačným poplatkom vo výške 5 eur a to bez viazanosti. Súčasťou predplatného je 7-dňový TV archív a takisto aplikácia pre inteligentné televízory značky Samsung a zariadenia so systémom Android TV.

V praxi to znamená, že si nemusíte od operátora prenajímať set-top box, pretože si vystačíte s televízorom alebo set-top boxom, ktorý už vlastníte. Pokiaľ ho nemáte, odporúčame vám zariadenie Xiaomi Mi TV Box S, ktoré má vo svojej ponuke aj O2.

Druhým variantom je O2 TV s viac ako 60 TV kanálmi. Opäť, ich kompletný zoznam si môžete pozrieť na webe O2. V tomto balíku nájdete aj viaceré športové, filmové a dokumentárne TV kanály a nechýba ani obsah pre dospelých. Obsahovo bohatší variant O2 TV stojí 10 eur mesačne a aj v tomto prípade je služba bez viazanosti a s TV archívom.

O2 TV

Webové rozhranie služby O2 TV

Aplikácie pre inteligentné televízory

Kľúčovou novinkou vynovenej služby O2 TV je podpora inteligentných televízorov. Služba je k dispozícii pre Samsung televízory s operačným systémom Tizen a pre televízory a set-top boxy s platformou Android TV. Operátor tiež pripravuje aplikáciu pre televízory LG a Apple TV.

Rozhranie aplikácie pre televízory sa odlišuje od mobilnej aj webovej verzie. Úvodná obrazovka ponúka rýchly prístup k televíznemu programu, rozpozeraným reláciám a takisto k uloženým nahrávkam. Oceňujeme zoznam najobľúbenejších TV kanálov a tiež najlepšie hodnotené filmy a seriály podľa IMDb a ČSFD. Úvodná obrazovka je teda užitočná v tom smere, že minimalizuje čas, ktorý trávite hľadím vhodného obsahu z ponuky TV kanálov.

Samozrejmosťou je podrobný TV program s rýchlym prístupom k predchádzajúcim a budúcim dňom – môžete tak rýchlo hľadať reláciu v archíve alebo si nájsť obsah, z ktorého si chcete vytvoriť nahrávku. Nahrať si môžete až 100 hodín obsahu, ten ostane uložený počas nasledujúcich 30 dní.

Aplikácia pre televízor nastavuje kvalitu obrazu automaticky podľa rýchlosti dostupného internetu. Netreba sa teda o nič starať, manuálne nastavenie kvality nie je k dispozícii. Kvalitu obrazu hodnotíme ako veľmi dobrú, v segmente internetových televízií patrí k miernemu nadpriemeru. Pri sledovaní TV vysielania v HD sme na 55-palcovom televízore nemali ku kvalite pripomienky a nevšimli sme si žiadne pixely či iné nedokonalosti.

Pri sledovaní relácie si môžete daný obsah pridať medzi obľúbené, nahrať si ho alebo si pozrieť detaily o relácii. K dispozícii je tiež zmena zvukovej stopy a to v závislosti od ponuky práve sledovanej relácie.

O2 TV

O2 TV pre Android TV. Zdroj: Google Play

Aplikácie pre Android a iOS

Mobilná aplikácia O2 TV pre mobilné zariadenia sa výraznejšie nezmenila od uvedenia služby na trh. Ponúka prehľadné používateľské rozhranie a potešila nás najmä rýchlou a stabilnou prevádzkou.

Po spustení aplikácie vás privíta prehľadný TV program, rýchlo viete pristupovať k predchádzajúcim a nasledujúcim dňom. Rovnako si môžete zobraziť nedávno sledované a obľúbené relácie. Kvalita streamu sa automaticky prispôsobuje pripojeniu do internetu, manuálne nastavenie nie je k dispozícii.

Zabudovaný prehrávač ponúka softvérové tlačidlá pre rýchle prepínanie TV kanálov, zmenu hlasitosti a pretáčanie obsahu, takže sa rýchlo vrátite na začiatok relácie alebo preskočíte reklamu pri jej sledovaní z TV archívu alebo z nahrávky. Mobilnú aplikáciu pre Android a iOS hodnotíme ako pomerne jednoduchú, avšak svoj účel plní. Poteší možnosť zväčšiť obraz na celú obrazovku.

O2 TV pre iOS. Obrázky si môžete zväčšiť kliknutím. Vysielanie je možné samozrejme sledovať aj v režime na šírku, pre účely tejto galérie sme však spravili screenshot v režime na výšku

Webové rozhranie

Webové rozhranie služby je dostupné na adrese o2tv.sk. Aj v tomto prípade je dôraz na rýchly prístup k televíznemu vysielaniu a preto je používateľské rozhranie pomerne jednoduché a prehľadné.

K dispozícii je rýchly prístup k nahrávkam, televíznemu programu a živému vysielaniu. TV vysielanie môžete sledovať v režime okna, na celú obrazovku alebo v malom okne, kedy je možné používať zvyšok webového rozhrania a pozerať si TV program alebo manažovať nahrávky.

Medzi TV kanálmi sa môžete rýchlo prepínať, kvalita sa automaticky prispôsobuje rýchlosti dostupného internetového pripojenia. Z hľadiska funkcií sme už testovali aj pokročilejšie služby, avšak O2 TV funguje spoľahlivo a svoj účel plní veľmi dobre.

O2 TV

Webové rozhranie služby O2 TV

O2 TV Mini bezplatne ako súčasť O2 SMART Paušálu

Službu O2 TV Mini je možné získať aj bezplatne, pokiaľ si túto službu vyberiete ako prémiovú aplikáciu v rámci O2 SMART Paušálu. Detaily o tom, ako fungujú O2 SMART Paušály, si môžete prečítať v našom staršom článku, TU.

Kompletnú ponuku O2 SMART Paušálov nájdete na webe O2.

Verdikt

O2 TV je internetová televízia, ktorá počas nášho testovania fungovala dobre a spoľahlivo. Oceňujeme vynovenie ponuky, teraz ide o cenovo atraktívnu službu na sledovanie televízie cez internet a to najmä v porovnaní s ponukou ostatných operátorov.

O2 TV poteší podporou pre inteligentné televízory a dobrou funkcionalitou aj v prípade mobilnej aplikácie a webovej verzie. Pokiaľ máte od operátora O2 paušál a hľadáte riešenie, ktoré vám umožní sledovať televízne vysielanie kdekoľvek, O2 TV odporúčame zvážiť. Z hľadiska pomeru cena/ponuka ide o službu, ktorá má potenciál zaujať aj v pomerne silnej konkurencii internetových TV služieb.

Cena: 5 / 10 eur mesačne

Zapožičal: O2

Prečítajte si aj:

O2 spustilo predaj nového SMART Paušálu: Obsahuje extra dáta a predplatné služieb HBO GO či Tidal (VIDEO TOUCHIT)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit