Hra Half-Life: Alyx od spoločnosti Valve prekonáva všetky doterajšie počítačové hry svojimi vysokými minimálnymi požiadavkami.

Len nedávno oznámila spoločnosť Valve pokračovanie hernej klasiky Half-Life, tentokrát pod názvom Half-Life: Alyx. Zaujímavosťou bola informácia, že hra vyžaduje náhlavnú súpravu pre virtuálnu realitu. Teraz sa dozvedáme, že požiadavky sú ešte vyššie. So správou prišiel portál TechRadar.

Oficiálne systémové požiadavky sú uvedené na stránke produktu v službe Steam. Podľa nich hra vyžaduje operačný systém Windows 10, minimálne 12 GB pamäte RAM, procesor Intel Core i5-7500 alebo AMD Ryzen 5 1600. Potrebné je tiež mať grafickú kartu Nvidia GTX 1060 alebo AMD RX 580 – 6 GB VRAM.

Prieskum hardvérom prostredníctvom služby Steam zistil, že aktuálne len 45 percent majiteľov počítačov a notebookov má 12 GB pamäte RAM. V prípade požadovanej grafickej karty je toto číslo len 35 percent.

Zaujímavosťou je tiež fakt, že požiadavka na 12 GB pamäte RAM je minimálna požiadavka. Pozitívnou správou je len to, že aktuálne ceny požadovaných komponentov nie sú na súčasnom trhu vysoké.

Zdroj náhľadovej fotografie: Twitter

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Valve oficiálne potvrdilo, že vyvíja novú hru zo sveta Half-Life

Značky: