Budete potrebovať kvalitný USB-C kábel.

Okuliare pre virtuálnu realitu s názvom Oculus Quest fungujú ako samostatné zariadenie. K svojmu fungovaniu nevyžadujú externý počítač, čo je v niektorých situáciách užitočná vlastnosť. Inokedy by ste však túto funkciu ocenili, najmä, ak si chcete užiť VR obsah vo vysokej kvalite.

Uvedomuje si to aj Facebook, ktorý vyvíja technológiu Oculus Link. Tá umožňuje prepojenie okuliarov Oculus Quest s počítačom, čo značne rozširuje ich využiteľnosť. Môžete si zahrať VR tituly pre PC platformy, ako je Steam VR či Oculus Home.

Facebook oznámil, že Oculus Link je aktuálne dostupný vo forme beta verzie. Majitelia okuliarov Quest ich tak môžu pripojiť k počítaču. Potrebovať budete kvalitný USB-C kábel vo verzii 3.1 alebo 3.2, ktorý umožňuje aj dátový prenos. Nabíjací kábel, ktorý je súčasťou balenia okuliarov Oculus Quest, nie je pre tento účel vhodný.

Facebook čoskoro začne predávať aj svoj oficiálny kábel. Jeho výhodou bude najmä dĺžka 5 metrov, takže vás nebude obmedzovať pri pohybe. Na trh sa dostane v obmedzenom množstvo koncom roka.

Pre optimálny zážitok z používania okuliarov Oculus Quest s počítačom budete potrebovať procesor aspoň na úrovni Intel i5-4590 alebo AMD Ryzen 5 1500X. Zoznam kompatibilných grafických kariet nájdete na oficiálnom webe, TU.

Pokiaľ spĺňate minimálne požiadavky na konfiguráciu a vlastníte okuliare Quest aj vhodný USB-C kábel, stačí si stiahnuť aplikáciu Oculus PC. Tá už teraz obsahuje zabudovanú funkciu Oculus Link.

Zdroj a titulná fotografia: Oculus

Prečítajte si aj:

Priatelia 2.0 – Virtuálna realita ako komunikačný nástroj

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit