Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

PEUGEOT  tento rok v Paríži predstavuje tri svetové premiéry, ktoré sú súčasťou ofenzívy značky v rámci  SUV: vedľa veľmi očakávaných nových modelov PEUGEOT 3008 a PEUGEOT 5008, sa verejnosti predstaví jedinečný PEUGEOT 3008 DKR, ktorý sa zúčastní napĺňania ambícií Peugeot Sport na Rally Dakar 2017.

STÁNOK ZNAČKY PEUGEOT V PARÍŽI: OFENZÍVA SUV A ZOSILNENÉ ZÁŽITKY

Stánok PEUGEOT v Paríži bude mať tento rok novú architektúru a nový čierno-medený dizajn na ploche viac ako 3 600 m². Návštevníci stánku PEUGEOT tu nájdu:

  • Tri automobily predstavené vo svetovej premiére: Nový PEUGEOT 3008 a 5008 a PEUGEOT 3008 DKR,
  • Zóna Peugeot Sport, kde sú umiestnené vozidlá 308 GTi by Peugeot Sport a 208 GTi Peugeot Sport, rovnako ako pretekárske vozidlá: PEUGEOT 3008 DKR a nový PEUGEOT 208 WRX,

Modelový rad SUV s novými PEUGEOT 2008, 3008 a 5008,

  • v zóne Technológií sa predstaví ponuka efektívnych motorov PureTech a BlueHDi, prevodovka EAT6, koncept PEUGEOT 308R Hybrid a jeho pohonná jednotka s výkonom 500k.
  • Koncept PEUGEOT FRACTAL, elektrické mestské coupé, v ktorom je predstavená budúca vízia PEUGEOT i-Cocpkit, integrujúca spriestornenie zvuku,
  • Verzia GT Line, elegatná a športová verzia, ktorá je v ponuke na všetkých modeloch od PEUGEOT 108 až po PEUGEOT 508
  • Verzia Roland Garros, s modelmi PEUGEOT 108 TOP! a 208 Roland Garros
  • Verzia Business s novým PEUGEOT Traveller a PEUGEOT 508 Business,
  • Globálna ponuka mobility Electric Box, ktorá sa skladá z PEUGEOT iOn a bicykla s elektromotorom, ponuka bola toto leto rozšírená o nový model PEUGEOT PARTNER Electric
  • Ponuka 2- a 3-kolesovej mobility so skútrami PEUGEOT Django a Metropolis, s bicyklami a kolobežkami s elektromotorom PEUGEOT e-Kick.

V stánku je aj experimentálna zóna, ktorá návštevníkom umožní ponoriť sa do sveta nového Peugeot 3008 a spoznať:

  • Novú generáciu miesta vodiča s novým Peugeot i-Cockpit
  • Premietanie s prilbou virtuálnej reality, ktorá umožní úplne sa ponoriť do nového Peugeot i-Cockpit, spoznávanie systémov pomoci pri riadení, ako sú adaptívny tempomat s funkciou Stop (s automatickou prevodovkou EAT6) a systém pomoci na svahu Hill Descent Control Assist (HADC)
  • Dve zóny s atmosférou Boost a Relax s masážnymi a točiacimi sa sedadlami, stojan s parfumom a difuzérom parfumov Aérodrive a Harmonie Wood,
  • Zóna značky FOCAL, ktorá dodáva akustický hi-fi systém do nového Peugeot 3008, predstavený vo svetovej premiére.

Návštevníci sa môžu tešiť tiež na salónik a spoznať všetky služby MYPEUGEOT.

NOVÝ PEUGEOT 2008, 3008 a 5008: OFENZÍVA SUV

Počas tohto roka bolo na trh uvedených päť modelov SUV a je v znamení globálneho útoku značky PEUGEOT v tomto segmente. Po predstavení nového PEUGEOT 2008 v Európe a hlavných zmenách na PEUGEOT 3008 v Číne v prvom polroku, značka pred menej ako mesiacom predstavila PEUGEOT 4008 v Číne a vo svetovej premiére v Paríži predstavuje dve nové SUV PEUGEOT 3008 a 5008.

Nový PEUGEOT 2008 – kompaktné SUV značky

Nový Peugeot 2008 je od svojho uvedenia na trh obľúbený u zákazníkov pre svoju eleganciu a dynamický výkon. V roku 2016 dostal výraznejší dizajn SUV, ktorý je silný a príťažlivý.

Nová verzia GT Line, je spoločná pre celý modelový rad a ponúka športové a elegantné prostredie. Peugeot i-Cockpit® prináša nové pocity a prináša intuitívne, agilné a bezpečné riadenie.

Dynamické správanie nového Peugeot 2008 je referenciou a vďačí za to aj systému upravenej trakcie Grip Control. Ten umožňuje skutočnú všestrannosť v akomkoľvek teréne.

Mirror Screen je pripojený cez MirrorLink a Apple CarPlay a je súčasťou výbavy PEUGEOT 2008, ako aj cúvacia kamera, Active City Brake a Park Assist. Takáto výbava je zriedkavá v tomto segmente.

Ponuka pozostáva z motorov Euro6 PureTech a BlueHDi a ponúka štyri motory, ktoré sú Best in Class vo svojom segmente.

Nový Peugeot 2008 sa vyrába v Mulhouse a je označený Origine France Garantie. V súčasnosti je na druhom mieste vo svojom segmente v Európe a na prvom mieste vo svojom segmente s benzínovým motorom.

Nový Peugeot 3008 – Peugeot otriasa segmentom C SUV

Veľmi očakávaný model vstupuje na trh SUV v segmente C, ktorý je najrýchlejšie rastúcou kategóriou vo všetkých regiónoch sveta. Prichádza so silnými tromfami pre náročnú klientelu, ktorá hľadá nové zážitky a chce sa odlíšiť. Či už mimoriadnym PEUGEOT i-Cockpitom poslednej generácie, výnimočne inšpiratívnym dizajnom, optimalizovaným tvarom karosérie alebo high-tech výbavou pre komfort a bezpečnosť, nové SUV PEUGEOT 3008 má ambíciu stať sa hlavným hráčom. Nové SUV PEUGEOT 3008 je vybavené úspornými a výkonnými motormi a v rozmanitej ponuke sú k dispozícii dynamické verzie GT a GT Line. Toto SUV uvádza v značke PEUGEOT nový modelový rad SUV a je jeho symbolom.

Vyrába sa v Sochaux a je označené Origine France Garantie. Celosvetové uvedenie bude prebiehať počas týždňov nasledujúcich po autosalóne v Paríži.

Nový Peugeot 5008 –  SUV vstupuje do novej dimenzie

Hoci sa jeho názov nezmenil, koncept je revolučný: nový PEUGEOT 5008 preniká na nové územia, medzi sedem-miestne SUV v segmente C. V tomto rýchlo rastúcom segmente má v rukách veľké tromfy.

Nový PEUGEOT 5008 SUV dostal najnovšiu verziu PEUGEOT i-Cockpit a modulárnu platformu EMP2, ako aj viacero technických prvkov high-tech. Za elegantným a dynamickým dizajnom sa skrýva mimoriadne praktické vozidlo. So siedmimi sedadlami je nový PEUGEOT 5008 prvým SUV, ktoré ponúka variabilitu porovnateľnú s najlepšími jednopriestorovými vozidlami. Sedadlá v druhom rade sú samostatné, ale identické, nastaviteľné a sklápacie. Pokiaľ ide o tretí rad sedadiel, tie sú sklápacie a najmä ľahko sa vyberajú, čím sa maximalizuje rekordný objem batožinového priestoru na 780 dm3 VDA210.

Nový Peugeot 5008 SUV sa vyrába v Rennes a v Paríži je predstavený pred medzinárodným uvedením na trh, ktoré bude na jar 2017.

PEUGEOT i-Cockpit : nová generácia miesta vodiča

Značka PEUGEOT mnoho rokov viedla výskumy zamerané na miesto vodiča, aby ponúkla najlepšie riešenie vo svete automobilov. Tento výskum viedol k novej koncepcii usporiadania interiéru: Peugeot i-Cockpit. Skladá sa zo základných prvkov, vďaka ktorým je okamžite identifikovateľný a veľmi žiadaný.

Najnovšia generácia Peugeot i-Cockpit, ktorá bola uvedená v nových modeloch PEUGEOT 3008 a 5008, disponuje všetkými technologickými pokrokmi pre zvýšenie komfortu a bezpečnosti. Viac ako doteraz zvyšuje vnímanie všetkými zmyslami:

  • Volant je kompaktnejší. Je prepracovaný, pričom veniec má dve skosenia, čo vodičovi umožňuje lepšie uchopenie. Zväčšilo sa tým tiež zorné pole a získalo sa viac priestoru pre nohy vodiča.
  • Head-up displej je digitálny panel s vysokým rozlíšením, 12,3“ uhlopriečkou a futuristickou grafikou. Prístrojová doska je úplne konfigurovateľná a personifikovateľná, združuje všetko, čo chce mať vodič v zornom poli, aby nespúšťal oči z cesty a aby sa sústredil na jazdu. Estetický aspekt každej konfigurácie je umocnený modernými a technologickými animáciami a prechodmi.
  • Veľký 8“ dotykový displej intuitívnym spôsobom združuje všetky ovládače komfortu a umožňuje prirodzené riadenie všetkých zariadení vozidla. Je umiestnený v strede palubnej dosky a je vybavený kapacitnou technológiou pre lepšiu odozvu a praktickosť počas používania.

Tento súbor zariadení dopĺňa centrálna konzola s veľmi prepracovaným dizajnom. Prepínače „toggles switches“ sú chrómové, kovové a príjemné na dotyk, čo je znakom veľmi vysokej kvality.

S jediným dotykom tlačidla sú ovládané takmer všetky zmysly:

  • Zrak – cez hru s intenzitou náladového osvetlenia a farieb na displeji,
  • Sluch – cez nastavenia hudby,
  • Dotyk – cez viacbodové masáže rozmiestnené v sedadlách;
  • Čuch – s difuzérom vôní.

V ponuke sú pre cestujúcich dva náladové režimy: „Boost“ – zameraný na dynamickú jazdu a „Relax“ pre pokojnejšiu jazdu. Tieto dva režimy sú plne prispôsobiteľné. Zvyšujú potešenie vodiča aj cestujúcich a z cestovania na palube sa stane jedinečný a nezabudnuteľný zážitok.

NOVÝ PEUGEOT 3008 DKR ZAÚTOČÍ NA RALLY DAKAR 2017

PEUGEOT začne sezónu 2017 posilnený víťazstvami na rally Dakar, ktoré sa konalo v januári v Južnej Amerike a na Silk Way Rally, ktoré sa konalo tento rok v lete v Rusku, Kazachstane a v Číne.

Všetky štyri nezmenené posádky tímu Peugeot Total budú mať k dispozícii na rally Dakar 2017 toto nové vozidlo PEUGEOT 3008 DKR. Táto verzia sľubuje, že bude bojovná a obávaná.

Nový PEUGEOT 3008 DKR vznikol v spolupráci s centrom dizajnu Style PEUGEOT a ponúka extrémnu víziu nového SUV 3008, ktorá zvýrazňuje charakteristické črty a rozmery šelmy, najmä pri pohľade šikmo zozadu. Pretekárske auto si zachovalo postoj vodcu svorky a výraz SUV. Čierna kabína umiestnená na veľkorysých bokoch a chrómové lišty zdôrazňujú líniu strechy. Výraz prednej aj zadnej časti oboch vozidiel je veľmi podobný, čo sa týka svetlometov, masky a línie pretínajúcej červené pazúry zadných svetiel.

Po technickej stránke Peugeot Sport prepracoval hlavne zavesenie kolies (tlmiče a geometriu), čím sa zlepšilo správanie auta, ďalej chladenie a hmotnosť vozidla. Tá ostala rovnaká, napriek novým prvkom a zapracovaniu systému klimatizácie, ktorú posádky nepochybne veľmi ocenia.

Aj motor bol jednou z hlavných tém, na ktorých sa pracovalo. Najprv musel splniť nové predpisy FIA. Pre dieselové vozidlá s pohonom dvoch kolies bol znížený priemer nasávania prívodu vzduchu z 39 na 38 mm, čo vytvorilo stratu výkonu asi 20 koní. Inžinieri sa snažili vyrovnať túto stratu, ale predovšetkým zlepšiť ľahkosť používania motora pri nízkych otáčkach. Značné úsilie bolo tiež venované získaniu väčšej spoľahlivosti dielov motora.

Tak ako v roku 2015, aj tento rok tím Peugeot Total absolvuje komplexné testovanie počas rally Maroko (od 3. do 7. októbra), kde Carlos SAINZ / Lucas CRUZ otestujú na pretekoch nový PEUGEOT 3008 DKR.  Sprevádzať ich budú Cyril DESPRES / David CASTER, ktorí získali víťazstvo na Silk Way Rally, na ktorom sa posledný krát oficiálne zúčastnil PEUGEOT 2008 DKR.

Stéphane PETERHANSEL / Jean Paul COTTRET, Carlos SAINZ / Lucas CRUZ, Cyril DESPRES / David CASTER a Sébastien LOEB / Daniel ELENA budú na štarte rally Dakar 2017 Dakar na palube štyroch zbrusu nových vozidiel PEUGEOT 3008 DKR.

PEUGEOT MICRO e-KICK a PEUGEOT eF01:

PONUKA MULTIMODÁLNEJ MOBILITY

S elektrokolobežkou e-Kick a so skladacím elektrickým bicyklom eF01 značka PEUGEOT spĺňa nové výzvy mestskej mobility v dobe, keď prístup do centier miest je čoraz viac obmedzený.

  • e-Kick a eF01 sú určené pre zákazníkov, ktorí hľadajú nové riešenia v oblasti doplnkovej mobility, keď zaparkujú svoje autá a potrebujú prejsť posledné kilometre do cieľa. Parkovacia stanica Dockstation umožní nabíjanie batérie, počas toho, ako je vozidlo v pohybe. Kolobežka môže byť nabíjaná aj v kufri akéhokoľvek vozidla, ktoré je vybavené 12V zásuvkou.
  • S e-Kick a eF01 je multimodálne cestovanie ľahké, plynulé a aktívne. Ergonomický dizajn a inovatívne skladacie systémy vymyslené v PEUGEOT Design Lab uľahčujú prechod z jedného spôsobu dopravy na druhý počas cestovania s vlakom, metrom alebo pešo.
  • e-Kick a eF01 komunikujú s väčšinou smartfónov pomocou Bluetooth Low Energy. Aplikácia MYPEUGEOT APP poskytuje prístup k aktuálnemu stavu batérie.

Kolobežka e-Kick s elektro pohonom je výsledkom spolupráce medzi spoločnosťami PEUGEOT a MICRO, ktorá je 20 rokov svetovou referenciou v oblasti kolobežiek.

Inovatívne riadidlá „bras-guidon“ navrhnuté v PEUGEOT Design Lab, spájajú v sebe estetiku a praktickosť. V priebehu niekoľkých sekúnd je kolobežka poskladaná a je možné ju prenášať tlačením na jednom kolese. Po zložený má e-Kick malé rozmery, čo uľahčuje cestovanie mestskou hromadnou dopravou.

Zariadenie „Motion Control“ umožňuje nastaviť výkon elektrickej asistencie podľa požiadaviek a želaní užívateľa. e-Kick môže dosiahnuť rýchlosť 25 km/h, s Lithium-Ionovou batériou na jedno nabitie prejde 12 km a váži 8,5 kg.

Skladací elektrický bicykel eF01 potvrdzuje historické know-how značky PEUGEOT v oblasti skladacích bicyklov.

PEUGEOT Design Lab navrhol inovatívne riešenia kinematiky: na sklopenie alebo rozloženie bicykla stačí 10 sekúnd a tri pohyby. Poskladaný bicykel s rukoväťou integrovanou do rámu a s obidvomi kolesami v jednej rovine sa ľahko prepravuje. Patentovaný systém pamäte polohy sedadla umožňuje okamžite po každom rozložení bicykla nájsť ideálnu výšku sedadla.

Výkonný a bezpečný bicykel eF01 dosahuje rýchlosť 20 km/h a s Lithium-Ionovou batériou na jedno nabitie prejde 30 km. Váži 17 kg a je vybavený kotúčovými brzdami pre optimálnu bezpečnosť.

BICYKEL S POMOCNÝM ELEKTROMOTOROM PEUGEOT eU01s: ZRÝCHĽOVAČ MOBILITY

PEUGEOT vstupuje do novej éry s elektrickým bicyklom eU01s, ktorý umožňuje jazdu rýchlosťou 45 km/h.

S rýchlosťou 45 km/h eU01s predstavuje alternatívu k elektrobicyklom aj k tradičným skútrom: umožňuje značke PEUGEOT posilniť svoju ponuku na tomto rozvíjajúcom sa trhu.

Viacúčelový a výkonný eU01s je určený na používanie v meste a na cestách. Vodič výrazne šetrí čas počas cestovania z domu do práce a používanie pre zábavu je potešením.

eU01s je dynamický a bezpečný a vodičovi ponúka optimálnu nezávislosť: na jedno nabitie prejde 75 alebo 95 kilometrov so 400 alebo 500 Wh s Lithium-Ionovou batériou. O bezpečnosť a spoľahlivosť sa starajú 180 mm kotúčové brzdy a bezúdržbový remeňový prevod.

Pre optimalizáciu trasy je k dispozícii 3D BOCH Nyon navigácia, ako voliteľná výbava.

SKÚTRE PEUGEOT PREDSTAVUJÚ DVE NOVÉ VERZIE SVOJICH MODELOV: PEUGEOT METROPOLIS RS SATIN TECHNIUM a DJANGO ID 125 cm3

Najstaršia značka motorizovaných 2-kolesových dopravných prostriedkov na svete sa aj tento rok zúčastní autosalónu Mondial de l’Automobile. Je to príležitosť predstaviť dva modely: Peugeot Metropolis RS s novou farbou Satin Technium a Django v revolučnej verzii ID, ktorá bola vymyslená a vyhrala v hlasovaní fanúšikov na Facebooku.

Peugeot Metropolis, najtechnologickejší 3-kolesový skúter na trhu, je prezentovaný vo verzii RS. Tento dopravný prostriedok je inšpirovaný svetom automobilov, ktorý tu bol pred ním, a je ideálny pre každodenné použitie a preto má prirodzene svoje miesto na autosalóne Mondial de l’Automobile. Ideálny pre náhliacich sa džentlmenov, ktorí potrebujú spoľahlivý, bezpečný a elegantný dopravný prostriedok, schopný zvládnuť dopravnú situáciu bez uviaznutia.

Peugeot Metropolis RS je k dispozícii vo farbe Titanium a teraz už aj v novej farbe Satin Technium: žiarivý odtieň matnej svetlo-sivej farby, zdôrazňuje kontrasty skútra a jeho výrazný dizajn, ktorý je v súlade s estetickými prvkami značky. Okrem toho tónovaný deflektor nastaviteľný jednoduchým zatlačením ruky, opracované čierne ráfiky, hliníková základňa a športový nerezový výfuk zdôrazňujú jeho športovú eleganciu.

Peugeot Metropolis má bohatú výbavu a je považovaný za najtechnologickejší skúter na trhu, čo sa týka bezpečnosti a komfortu vodiča. Vo výbave má „DTW“ (Dual Tilting Wheels), elektrickú parkovaciu brzdu, osvetlenie DRL (Day Running Light), inteligentný palubný počítač (neustále dohliada na tlak v pneumatikách, signalizuje podhustenie pneumatík, sleduje priemernú spotrebu, atď), motor 400i LFE (Low Friction Efficiency) … ako aj Smart Key, čo je elektronický kľúč, rozpoznaný v okruhu 1,5 m od vozidla.

Django je pomenovaný podľa rebelského hudobníka a je inšpirovaný kultovým skútrom PEUGEOT S55 z roku 1953 v podmanivom neo-retro štýle. Tento očarujúci skúter s ušľachtilým dizajnom je dostupný v štyroch verziách – Héritage, Sport, Evasion a Allure. Django je dokonalý mestský spoločník pre všetkých (2-valcový motor s objemom 50 3 a 125 cm3), je to takmer „koncept skúter“: Pomocou konfigurátora Django ID, ktorý je k dispozícii na webovej stránke Peugeot Scooters, je konečne možné vytvoriť si model svojich snov. Na výber je 22 farieb karosérie, jednofarebných alebo dvojfarebných, 7 verzií sedadla, 3 verzie spätných zrkadiel, 2 verzie zadnej časti kapotáže a svetelný podpis, celkovo je to viac ako 110 000 rôznych kombinácií.

Skúter je po všetkých stránkach dobre vybavený, s mnohými prvkami v štandardnej výbave (plochá podlaha, uzamykateľná dvojitá skrinka na rukavice s 12V zásuvkou, polo-digitálna prístrojová doska, LED osvetlenie, odkladací priestor na prilbu, ..) a rôznymi prvkami ako voliteľná výbava pre zlepšenie štýlu alebo bezpečnosti.

Django ID, ktorý je vystavený na autosalóne Mondial de l’Automobile je navrhnutý fanúšikmi Peugeot Scooters na Facebooku. Je to jedinečný model: horná časť karosérie je vo farbe Vitamin Orange a spodná časť vo farbe Mad Grey, sedadlo Evasion a kapotáž Sport. Vystavený model má 4-taktný jednovalcový motor, s objemom 125 cm3 s brzdami SBC (Synchro Bracking Concept), spätné zrkadlá Coque in Black, svetelný LED podpis, predný držiak batožiny, deflektor vzduchu a opierku pre pasažiera.

Ostatné modely Peugeot Scooters s motorom s objemom 125 cm3 sú na autosalóne Mondial de l’Auto vystavené v časti výstavy, ktorá je exkluzívne venovaná motocyklom v Hale 1 Portes de Versailles.

BOUTIQUE A UKÁŽKY

Okrem neodmysliteľných miniatúr a mlynčekov na kávu a korenie značky PEUGEOT bude v boutique vystavená aj línia Arts de la Table, ako aj najnovšie výtvory z dielne PEUGEOT Design Lab, od hodiniek po hračky, vrátane posledných diel, ktoré sú inšpirované kultovým 402 coupé Darl’mat.