V prípade náročných aplikácií klesne výdrž na 2,5 hodiny.

Bruce Harris z Microsoftu prezradil nové informácie o okuliaroch rozšírenej reality. HoloLens budú podporovať akékoľvek univerzálne Windows 10 aplikácie, avšak plný potenciál zariadenia sa využije iba v prípade, že vývojári pripravia 3D aplikácie. Je to logické vzhľadom k podstate rozšírenej reality. Príklady možného využitia okuliarov prezentoval Microsoft v minulosti, viď. priložené video.

HoloLens budú vybavené Bluetooth a Wi-Fi konektivitou. Vďaka tomu budú bezdrôtové, „káblová“ verzia okuliarov sa nepripravuje. Ich výdrž by sa mala pohybovať na úrovni 2,5 až 5,5 hodín, v závislosti od používania. Výdrž batérie je daná aj mierne obmedzeným zorným polom, ktoré je zrovnateľné s používaním 15 palcovej obrazovky, na ktorú sa pozeráte zo vzdialenosti 60 cm.

Harris takisto tvrdí, že okuliare bude možné prepojiť medzi sebou a to lokálne alebo cez internet. Používatelia vďaka tomu budú môcť jednoduchšie zdieľať objekty, s ktorými pracujú a ďalší obsah.

Cena a dostupnosť finálnej verzie okuliarov nie je zatiaľ známa. Vývojárska edícia zariadenia sa začne čoskoro predávať za 3000 dolárov.

Zdroj: Venture Beat

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit