Novinka s off-line súbormi sa zatiaľ zavádza pre používateľov s pracovnými a školskými účtami.

Podľa Microsoftu, ktorý o pridanej vlastnosti informoval, bude možné bez internetu zobraziť kartu Domov, Moje súbory, Zdieľané, Obľúbené, Ľudia a Schôdzky. K tomu sa bude dať zobraziť informácia o súboroch, nedávna aktivita aj informácie z metadát.

Dokonca sa bude dať presúvať, kopírovať alebo premenovávať súbory. Po pripojení k internetu sa zmeny dodatočne vykonajú. Výhodou je prístup k súborom nielen v čase bez pripojenia do internetu ale aj v prostredí s nestabilným pripojením.

onedrive offline Zdroj: Microsoft

Off-line funkcia dostupná z prehliadača funguje za pomoci aplikácie OneDrive. Tú má pravdepodobne každý používateľ Windows nainštalovanú. Dostupná je aj na macOS. Riadi cache na rýchlejšie zobrazovanie súborov aj v rozhraní OneDrive pre web. Na prístup k súborom však budete musieť označiť každý z nich a vybrať možnosť, aby boli dostupné aj off-line.

Cieľom inteligentného riadenia je zlepšiť prístup k súborom nielen cez web ale aj z aplikácií pripojených k službám ako Teams alebo Outlook. Nový spôsob vnútornej organizácie súborov by sa mal prejaviť aj pri veľkom počte menších súborov. Microsoft už dávnejšie pridal funkciu na interné prehliadanie súborov s rôznymi príponami. To je výhodné, ak nemáte nainštalovanú aplikáciu v počítači a chcete si súbor iba prezerať. Spravíte to priamo v rozhraní.

onedrive offline Zdroj: Microsoft

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.